Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Kurdi aktuell i ny egen film

Landskronabon Kurdi Kara är aktuell igen som manusförfattare och skådespelare.

Kurdi Kara utanför teatern där allt började för tiotalet år sedan.Bild: Lill Eriksson
Vad handlar nya kortfilmen "Lämna mig inte" om?
– Om en man som förlorar sin familj i en trafikolycka. Filmen handlar om att inte låta sorgen ta över ens liv. Jag har kompisar som har fastnat i sin sorg. En sorg får inte ta över livet, då stannar det. Jag har själv förlorat två anhöriga i cancer, men har insett att jag måste gå vidare. Det är inte lätt, men jag tror man måste bli vän med sin sorg – för mig har det hjälpt att umgås och prata av sig. Och det är faktiskt så att tiden läker alla sår. Vi har spelat in på en brygga i Malmö, jag har skrivit manus och spelar själv i filmen. Hanna Rönér från Helsingborg regisserar.
Var kommer filmen att visas?
– Vi har skickat den till olika filmfestivaler och hoppas få visa den även i Landskrona framöver. Så småningom kommer jag lägga upp den på min Youtubekanal Sketch Maffia. Det är många som har delat med sig av sina sorger på vår Facebooksida ”Lämna mig inte”.
Vad har du mer på gång?
– Senaste filmen jag spelat i är ”Min faster i Sarajevo”, som hade premiär i Helsingborg i månadsskiftet. Nu planerar jag en ny egen kortfilm om en man och hans liv, som ska spelas in i Landskrona. Jag har ett vanligt jobb också på en salladsbar i Lund. Drömmen är att få göra en långfilm, typ en svensk "Terror på Elm Street". Jag har fått respons från ett filmbolag på ett tidigare långfilmsmanus, så nu vet jag hur jag ska utveckla mitt skrivande.
Var kommer alla idéer ifrån?
– Jag har livlig fantasi, ser mycket film och läser mycket. Det räcker att se en människa på stan så kommer bilderna och idéerna.
Gå till toppen