Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nitro dog i sviterna efter hundattacken

För några dagar sedan blev hennes lilla hund så illa biten av en lösspringande amstaff att den senare avled i komplikationer efter skadorna. ”Jag är både arg och ledsen. Det är en chock för mig”, säger Nitros ägare.

Papillonen Nitro dog efter en attack av en amstaff.Bild: Privat
Nitro – en hund av rasen Papillon - fick Tanja Söderholm i present när hon var 15 år. Det var hennes första hund och de har varit oskiljaktiga tills för något år sedan då hon flyttade till Lund för studier.
Nitro följde med, men när studierna tog den mesta tiden blev det hennes pappa som tog hand om hunden och de kom väldigt nära varandra.
– Min pappa vill ha Nitro kvar och det blev istället så att jag hälsade på regelbundet, säger Tanja.
Nitro skulle bli 11 år och hade en del krämpor som äldre hundar har.
– Min veterinär sa att hunden hade fyra till fem år kvar att leva. Det värsta är att hans liv tog slut på det här sättet. Det finns inga pengar i världen som kan kompensera det. Förlusten har även tagit hårt på min pappa, säger Tanja Söderholm.
Händelsen utspelades i ett villaområde i en ort utanför Klippan. Anhöriga till ägaren av den attackerande amstaffen hävdar att den i ett obevakat ögonblick petade upp dörren till huset och smet ut.
Samtidigt utanför på trottoaren passerade Tanjas pappa med Nitro och sin japanska spets Zeke i koppel.
– Min pappa blev väldigt överraskad och kämpade med att hålla undan hunden så gott han kunde, säger hon.
Kraften i bettet var så stort att ett ben på Nitro bröts. Under vården tillstötte komplikationer och bedömningen gjordes att hundens liv inte skulle gå att rädda. Han fick somna in.
– Ägaren skjutsade min pappa till djursjukhuset. Han tar på sig ansvaret och det är ju bra, men det finns inget kan ersätta min lilla hund. Vi saknar honom så mycket, säger hon.
Även spetsen ska ha fått ett bett som ledde till veterinärvård dagen efter. Men om det råder skilda meningar mellan parterna.
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen