Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Glaskonst i tiffany i Kulturhuset

Alejandra González de Flink bjuder på en annorlunda månadsutställning i Kulturhuset i Örkelljunga.

Alejandra González de Flink från Eslöv ställer ut glaskonst i Örkelljunga Kulturhus.Bild: Picasa
Bördig från Mexico och boende i Eslöv ledde vägen in på glaskonst för drygt 20 år sedan. Hon jobbar i det som hon beskriver som tiffanyteknik.
– Det är infattningar i glas i starka färger. Kanske mera känt genom tiffanylampor. Det är den typen av arbeten som jag tycker om, säger Alejandra González de Flink.
Utställningen innehåller ljusskulpturer för fönsterdekoration, tavlor och skålar. Utställaren jobbar mycket med återvunnit glas.
hemsidan berättar Alejandra González de Flink om att hon utfört arbeten åt privatpersoner och företag i både Mexiko, USA och Sverige.
Konstnärsskapet omfattar även fönster till kyrkobyggnader i Mexiko och Sverige. Hennes största arbete mäter 1,5 gånger 2,5 meter.
Stilen beskrivs som närbesläktad med jugend och art nouveau. Glas är enligt utställaren ett fantastisk och mångsidig material som med lite fantasi går att använda till mycket med glädjande färg och form.
Utställningen har vernissage på lördag den 27 augusti klockan 10 till 13 och pågår till 17 september.
Gå till toppen