Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Vården ska inte hjälpa narkomaner till ett fortsatt missbruk.”

Att inrätta ett fixrum i Skåne där narkomaner ostört kan ta sina droger är fel väg att gå, även om Sverige inte har hittat ett tillräckligt bra skyddsnät för missbrukare. Det skriver Gilbert Tribo, gruppledare för Liberalerna i Region Skåne.

Köpenhamn har inrättat ett nytt kommunalt fixrum för tunga drogmissbrukare. Där finns övervakade injiceringsrum och utrymmen för den som vill röka heroin eller crack.Bild: Tom Wall
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Skåne och Sverige är i starkt behov av en reformerad narkotikapolitik med ett tydligt fokus på vård och skademinimering för dem som använder narkotika. Men att Region Skåne, som Danmark, skulle tillhandahålla så kallade fixrum där personer kan ta sina droger, är fel väg att gå. Missbrukare ska hjälpas ur sitt beroende, inte uppmuntras att fortsätta.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen