Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgslärare bäst i landet

Biologiläraren Hanna Orrling tog hem priset under måndagens Lärargala i Stockholm.

I konkurrens med lärare från hela landet röstades Hanna Orrling i går kväll fram som landets främsta vid den första Lärargalan någonsin som hölls på Nalen i Stockholm.
Motiveringen löd:
Med ett positivt och personligt förhållningssätt samt en djup sakkunnighet inom sitt ämne går denna lärare in och gör sitt yttersta för att hens elever ska uppnå högsta möjliga kunskaper. Med individen i centrum lyckas hen undervisa sitt komplexa ämnesområde på ett intressant, informativt och underhållande sätt och med en god arbetsro i fokus.”
Hanna Orrling arbetar till vardags på Procivitas gymnasium i Helsingborg och var en av totalt 700 lärare som av elever vid landets gymnasieskolor i maj nominerades till priset. Därefter har en jury bestående av representanter från skolboksföretaget: Liber, Lärarförbundet, skolleverantörena: Sensavis, Digiexam och Skolon samt pedagogikforskaren Astrid Pettersson vaskat fram vinnarna.
Spolar man fram till 14.30 så börjar intervjun med Hanna Orrling där.
Utöver årets lärare utsågs också exempelvis ”Årets lärare språkpriset 2016” och ”Årets lärare inom digitalisering 2016” ut. Språkpriset vanns av ytterligare en skånsk lärare, Stefan Kronander, som undervisar på Procivitas i Malmö.
På delad andraplats som årets lärare årerfanns också Karl-Niklas Hult, lärare i naturkunskap och filosofi på Carl Adolph Agardh gymnasiet i Lund.
Gå till toppen