Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fem växter att plantera just nu

Börjar det se utblommat och trist ut i rabatten? Då kan det vara dags att fundera på vilka senblommande perenner som behöver förstärkas, bytas ut eller kompletteras. Perenner som är tjusiga nu och en bra bit in på hösten. Här kommer tipsen på hur man kan ge liv till trädgården under sensommaren och den tidiga hösten.

Rudbeckian eller röd solhatt hör till de senblommande växterna, liksom perovskia, även kallad rysk salvia.Bild: Susann Larsson
September är en härlig månad i trädgården. Det finns en hel del att göra om man känner för det, men egentligen behöver man inte göra någonting alls. Det här passar många just nu att inte ha en massa måsten utan bara göra sådant som är kul. Det är kul att planera och justera, alltså flytta på plantor och plantera om. Helt enkelt att gräva.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen