Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny nattklubb satsar på den mogna publiken i Helsingborg

Helsingborg har fått en ny nattklubb med tillhörande restaurang. Till helgen invigs Nattkatten med två premiäraftnar på raken.
På fredag kväll väntas det bli klös. Då slår Nattkatten upp portarna till både restaurang och nattklubb. I nyrenoverade lokaler intill Helsingborgs stadsteater, där Teaterkatten tidigare låg, bjuds det upp till dans, mingel och mat från det franska köket.
Nattkatten öppnar som nattklubb och restaurang i stadsteaterbyggnaden. Torkel Brunstorp, eventansvarig, och vd och ägare Henrik Elger är redo att rulla ut röda mattan.Bild: Mats Roslund.
Eventansvarige Torkel Brunstorp, som går i spetsen för Klubb 39 Plus, har länge sett sig om efter en ny lokal för stadens mogendisko.
– Vi behöver något mer intimt. 39 Plus började ju på Mollbergs för sju år sedan, men det var inte helt uppskattat av hotellgästerna att folk höll igång till sent på natten.
Flytten till restaurang Harrys medförde en del yngre gäster, men samtidigt föll det äldre gardet ifrån.
– Här ser det ut att bli perfekt. Nattkatten är en lokal med många möjligheter. Jag har idéer om en hel del olika teman som vi kan få till framöver, säger festfixaren.
Till skillnad från förr, då Klubb 39 Plus ägde rum varannan lördag, lägger han nu i en högre växel och arrangerar fest varje fredag.
Är efterfrågan så stor?
– Absolut. Det finns två stora åldersgrupper i stan, den ena närmare 39 år, den andra runt 55 och över. Och i den här delen av stan, på Drottninggatan, är det mycket annat som lockar. Restauranger, konserthus och teatern precis intill… Nu tillkommer ännu en mötesplats, säger Torkel Brunstorp.
Lördagarna vigs åt Klubb Liberty, klubbkonceptet för gäster över 27 år, med Clifford Clarkson i spetsen.
Men det slutar inte där. Tidigare restaurang Teaterkatten är numera ett minne blott. Henrik Elger, vd för både Nattkatten och Via 95, startar upp en ny restaurangverksamhet som bygger på det franska 80-talet.
Till en början håller man öppet fyra dagar i veckan. Onsdagar och torsdagar klockan 17–00 samt fredagar och lördagar från klockan 17 till 03. Och precis som under Teaterkattens tid samarbetar man med stadsteatern och öppnar upp i foajén i anslutning till föreställningar.
Nattklubben drar igång först klockan 22, fredagar och lördagar, och så även under premiären.
Gå till toppen