Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL-bjässen Matt Fraser klar för Rögle

Två veckor före SHL-premiären har Rögle gjort klart med en NHL-forward. Och det är en riktig bjässe. Matt Fraser är 191 centimeter lång och har gjort 87 NHL-matcher. "Matt är en etablerad målskytt som även tillför size och karaktär till vårt lag", säger sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

Matt Fraser här i Boston Bruins 2014. Arkivfoto.Bild: Ryan Remiorz
På torsdagskvällen föll Rögle hemma mot Malmö Redhawks, men bara några timmar senare kom ett glatt besked inför årets säsong.
NHL-spelaren Matt Fraser har skrivit på ett ettårskontrakt med Ängelholmsklubben. Fraser har gjort har spelat i NHL för Edmonton, Boston och Dallas.
- Matt är en etablerad målskytt som även tillför size och karaktär till vårt lag, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson i ett pressmeddelande.
- Det är en bra karaktärspelare. Det är en stor kille som är bra längs sargerna, stark och han går gärna rakt på mål. En etablerad målskytt, säger ”Masken”.
- Vi har tappat karaktär i laget efter Taylors skada. Vi har en hel del små, tekniska spelare en behöver lite storlek också. När hans namn dök upp såkändes det rätt, han kan hjälpa oss, säger ”Masken” vidare.
26-årige Fraser och Rögle kom överens först på natten till fredagen och han kommer ansluta till klubben så fort som möjligt.
- Efter fem säsonger som proffs i Nordamerika kände jag att det var dags att testa något nytt. Jag har hört mycket gott om ligan i Sverige från vänner som spelat i SHL. Det har gjort mig sugen att flytta över, säger Matt.
- Jag tror att spela i Sverige kan vara bra för min utveckling samtidigt som jag vill vara med och hjälpa Rögle vinna matcher.
På sina 87 NHL-matcher gjorde han 11 mål. I AHL har han varit seriens bäste målskytt tre gånger.
- Jag gillar att skjuta, söker mig gärna i lägen där jag snabbt kan avlossa skottet. Sen är jag stolt över min arbetsmoral, jag jobbar alltid hårt för attlaget ska vinna.
Rögles SHL-premiär är hemma i Lindab arena mot Växjö torsdag 22 september.
Gå till toppen