Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nilla Nielsen släpper ny bok och nytt album

I september romandebuterar artisten Nilla Nielsen från Helsingborg och senare i höst ger hon ut ett nytt rockalbum.
Nilla Nielsen är mest känd som artist. Hon har en lång karriär bakom sig och har gett ut fem album. Men hennes skrivande resulterade 2014 också i självbiografiska ”Valhajsflickan”. En bok om hennes egna upplevelser i samband med tsunamin 2004 och hennes kamp för att hitta tillbaka till livet.
Den nya boken är hennes skönlitterära debut och har titeln ”Tiger”. Den släpps officiellt 14 september.
– Det är en spänningsroman med en stark kvinnlig huvudkaraktär. Hon anlitas för hemliga uppdrag runt om i världen och i boken får man följa henne på uppdragen. Hon är inte en superhjälte, men en stark person, säger Nilla Nielsen.
Nilla Nielsen kommer i dagarna ut med spänningsromanen ”Tiger”.
Hur föddes idén?
– Jag har alltid tyckt om att skriva och när jag fick så fin respons och energi efter ”Valhajsflickan” kände jag att jag vågade fortsätta. Jag har jobbat med den i drygt två år. Fast inte hela tiden. Det har varit i olika perioder. Det har varit väldigt spännande.
Har du inspirerats av någon annan gestalt inom film och böcker när du skapade huvudkaraktären Signe/Tiger?
– Nej, det har jag inte. Jag har väl mer inspirerats av starka kvinnor överlag. Och sen är hon ju högst mänsklig med sina fel och brister. Även om hon uträttar stordåd.
– Man får följa hennes inre och yttre resa. Hon följer sin egen väg och vågar hjälpa dem som behöver det. Hon är väldigt mänsklig. Jag hoppas hon ska inspirera andra att våga.
Är du nervös inför mottagandet?
– Ja, men det är man ju alltid när man har skapat någonting. Nu finns det folk som redan har läst den och jag har fått en första recension från en bokblogg. Där fick jag jättefin respons och det kändes toppen.
I höst släpper Nilla Nielsen också ett nytt album. En platta hon producerat själv. Medverkar gör bland annat Niklas Ekelund, Bengt Johnson, Erik Urban, Josef Underdal och Tomas Pettersson.
– Och så spelar Janne Bark gitarr på två låtar, säger Nilla Nielsen.
När släpps skivan?
– Som det ser ut nu är planen att plattan släpps i oktober. Jag har jobbat länge med både boken och plattan och så blev det bara så att de var redo att födas just nu.
Vad kan du berätta om albumet?
– Det här är tillbaka till rötterna. Det blir en rockplatta. Det är jätteroligt. Jag har gått tillbaka till mina rötter. Den är lite tyngre än det jag gjort de senaste åren. Och det känns helt rätt. Det är lite Hendrix- och Led Zeppelin-influenser. Och även lite folk- och country-nerv i vissa låtar.
– Jag har gått och längtat efter att få göra den här plattan. Det är en del mörka texter, men det är ingen deppig platta. Bara mycket energi och tyngd.
Hur ser artisten Nilla Nielsen ut idag?
– Oj, vad ska jag svara på det? Jag sjunger från hjärtat. Jag är den jag är. Allting jag gör är med känsla. Vad det är för genre är inte så viktigt. Jag gillar all sorts musik, bara det finns en nerv och känsla i det.
– Jag tror folk upplever mig som att jag är äkta. Jag menar varje ord jag sjunger. Texter har alltid varit otroligt viktiga för mig. Att berätta en historia. Det är väl därför som jag också kommit mig för att skriva böcker. Varje låt är som en liten novell eller film. En fristående liten historia.
Hasse Andersson medverkar i julshowen tillsammans med Nilla Nielsen och Nisse Hellberg.
Förutom bok- och albumsläpp och ett ett antal konserter i höst medverkar Nilla Nielsen även i julshowen ”Tomtebloss & rock n roll” på Sundspärlan tillsammans med de två rutinerade herrarna Hasse Andersson och Nisse Hellberg.
– Det är två fantastiska grabbar. Det kommer att bli jättekul. Det blir en massa härlig energi och mycket rock’n’roll.
Har ni bestämt innehållet?
– Vi har pratat lite grann. Men det är hemligt än så länge. Vi kommer att börja repa ett antal veckor innan premiären.
”Tomtebloss & rock’n’roll” spelas mellan 18 november och 17 december. Enligt Sundspärlans hemsida är det redan publikrusning och till flera speldatum återstår bara ett fåtal biljetter.
Gå till toppen