Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Utställning av Anna Viola Hallberg öppnar på Dunkers

En ny utställning med konstnären Anna Viola Hallberg öppnar i veckan på Dunkers.
Utställningen heter ”Rekursivt avstånd” och är den avslutande delen av konstnärens verk ”Tystnadens typologier”.
Utgångspunkten för fotoutställningen och videoinstallationen är en händelse som inträffade 1979. Då ringde flera personer till Försäkringskassan och angav kod 302. Detta för att belysa det faktum att homosexualitet klassades som en sjukdom.
Denna och en rad andra händelser ledde till att homosexualitet avskrevs som sjukdomsbild i Sverige.
Med hjälp av arkivmaterial, nyhetsbilder och personliga berättelser skapar Anna Viola Hallberg konst som undersöker hur sociala villkor och konstruktionen av identitet hänger ihop med politiska maktordningar.
Hon använder 1970-talets estetik för att skapa ett rum fullt av sinnesintryck, där frågor om identitet och representation har en central plats. Genom att basera utställningen på verkliga händelser och sedan skapa en sorts fiktion lyfter Hallberg fram frågeställningar kring offentligt och privat, fiktion och dokumentärt.
Bilden är från Anna Viola Hallbergs verk ”Rekursivt avstånd” som nu öppnar på Dunkers.
Vernissage är det på torsdag 15 september klockan 17 i utställningsrummet på Dunkers som heter 81m2. ”Rekursivt avstånd” visas 16 september till 8 januari 2017.
Videoinstallationen visas var tjugoande minut, med start varje hel timme.
Gå till toppen