Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokala konstnärer ställer ut på Skolmuséet

Under tre dagar visar fyra konstnärer från regionen upp en del av sina verk på Skolmuséet i Hembygdsparken.

Från fredag till och med söndag ställer Göran Billing, Hans T B Hansson och Ebba-Kristina Wingårdh samt Eva Huisman (som inte kunde vara med när bilden togs) ut på Skolmuséet i Hembygdsparken.Bild: Niklas Gustavsson
Det är en intressant blandning av konstnärer som fredag-söndag ställer ut på Skolmuséet i Hembygdsparken.
Göran Billinghar precis fått juryns pris vid Galleri Bluelights jurybedömda utställning på slottet i Halmstad.
– Det var fantastiskt roligt. Över 300 konstnärer hade ansökt om att få vara med. Det blev 52 stycken som fick hänga två verk vardera. Jag blev både överraskad och hedrad när jag fick priset, säger Göran Billing, samtidigt som han försöker hänga sina tavlor på andra våningen på Skolmuséet.
Det är första gången han ställer ut på Skolmuséet. Däremot är det inte första gången han har utställning i Ängelholm. Bland annat ställde han ut på Galleri Moment för flera år sedan.
– Detta är en liten trevlig utställning och det är skoj att ställa ut tillsammans med andra konstnärer, säger Göran Billing, som gjort sig känd för sina fina gouacher och torrnålsgravyrer.
Bredvid honom hänger Ebba-Kristina Wingårdh sina tavlor.
– För min del har den senaste tiden varit så intensiv, men naturligtvis tackade jag ja när de frågade om jag ville vara med på den här utställningen. Jag gillar verkligen Hembygdsparken och vill att så många som möjligt ska ta sig dit. Kan jag bidra till att några gör det så är jag glad, säger Ebba-Kristina Wingårdh.
Förutom dessa två ställer även Eva Huisman, måleri och keramik, samt Hans T B Hansson, måleri, ut.
Utställningen är öppen fredagen den 16 september till och med söndagen den 18 september mellan klockan 11 och 18.
– Det är nog bra att koncentrera utställningen till ett veckoslut. Mitt i veckan kommer det förmodligen inte så mycket folk, säger Olle Johansson, som sitter i styrelsen för Hembygdsföreningen som driver parken.
Gå till toppen