Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kortare Bruksspel spelas för skolelever

Klippans kommun har köpt in 16 skolföreställningar som spelas på Klippans kulturcenter mellan den 28 september och 7 oktober.

Carolina Wiberg var en av de lokala förmågorna som medverkade i årets uppsättning av Bruksspelet.Bild: Niklas Gustavsson
Bruksspelet flyttar inomhus, fast i en slimmad variant. På scenen har ensemblen krympt från sommarens 59 till 28 medverkande.
Dessutom har regissören Annika Kofoed gjort en bearbetning av sitt och Bim Wikström originalmanus som gör att speltiden gått från nästan två timmar till en dryg timme.
Den väderberoende spelplatsen i pappersbruket slopas också. Men att förlägga skolföreställningen till kulturcenter i Klippan är mer än passande eftersom handlingen utspelar sig på Regnbågen och Folkets hus som fanns i samma byggnad under 1950-talet.
– Det blir fokus på ungdomarnas berättelse, karaktärerna Karin och Gunnar. Men det blir inte samma skådespelare, säger projektledare Heléne Lindquist.
Det innebär bland annat att rollen som fru Margareta Torsson som i somras spelades av Regina Lund, görs nu av den lokala talangen Jeanette Friberg. Skådespelerskan Tuva B Larsen som just nu spelar i Kinky Boots och medverkat i flera tidigare bruksspel kommer att varva uppdraget i Malmö med att spela arbetartösen Karin i Klippan.
Det blir även två offentliga föreställningar, den 29 september och 6 oktober, båda klockan 19.
– Men antalet biljetter till dem är begränsat, säger Heléne Lindquist.
Gå till toppen