Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Hasse Andersson fyllde Sundstorget

Det var Guld och gröna skogar på Sundstorget i Höganäs under kulturnatten. Den ljumma sensommarkvällen och Hasse Andersson såg ut att ha lockat ut varenda höganäsare.

Sundstorget fylldes till bristningsgränsen med fans som ville se och höra Hasse Andersson.Bild: MATS ROSLUND
Runt femtusen personer i alla åldrar var, enligt väktarpersonal, på plats innan Hasse Andersson och Kvinnaböske band klev upp på scenen. Sedan fylldes torget ytterligare. Barn på föräldrarnas axlar sjöng med i texterna eller filmade med sina mobiler. Efter en stund gungade hela torget.
– De är fantastiskt trevliga och proffsiga. Hasse har stått här och skrivit autografer sedan bandet kom vid fyratiden. De gjorde en kort soundcheck bara, säger Lotta Korths från Eric Ruuths kulturhus som ansvarade för scenen.
Bland ett sextiotal programpunkter med lokala artister och kulturutövare fanns fyra dragplåster som gav årets upplaga av Kulturnatten lite extra stjärnglans. Hasse Andersson var en av dem. Artisten Nicole Sabouné från the Voice, John Lundvik som skrev kronprinsessan Victorias och prins Daniels officiella bröllopslåt och ståupp-komikern Soran Ismail var de andra tre.
– Vi har lyssnat på våra invånare. Både barn, unga och äldre har önskat hit Hasse Andersson sedan han tävlade i melodifestivalen i fjor. Vi använder de extrapengar vi fått för att fira Höganäs jubileumsår till att ta hit honom nu under kulturnatten då vi har scener på plats. På nationaldagen tog vi hit Måns Zellmerlöw, som också han var önskad från höganäsarna, säger kulturnattens samordnare Britt-Marie Theander
Artisten hade egentligen inte tid att komma, för Hasse Andersson är mitt i en gospelturné och en nyinspelning av Röglelåten. Men efter ett par påstötningar från stan kom han ändå.
– Det är alltid kul att komma till i Höganäs. Jag har spelat här många gånger, men aldrig på kulturnatten. Höganäs är en plats man återkommer till, sa han.
På sin 65-årsdag bjöds Ronny Pobiega till Höganäs av sina vänner Jan Persson, Eva Pobiega och Ann Persson ovetande om Kulturnatten och att Hasse Andersson skulle uppträda.Bild: MATS ROSLUND
Under kvällen var det mer än Hasse Andersson som lockade Höganäsarna. Dans, musik och barnaktiviteter varvades med foto och jazz, poesi, rock samt allsång.
– Jag är lite sugen på Lindy hop, sa Eva Pobiega från Staffanstorp.
Hon hade lockats till stan av sina vänner och passade på att lyssna på Hasse Andersson innan sällskapet drog vidare i kulturnatten.
Sundstorget är för litet för Hasse Andersson tyckte Ulrika Paulsson, Anders Paulsson, Joakim Nilsson och Jana Lindahl som dragit sig tillbaka till Emils Bar.Bild: MATS ROSLUND
Vid ett bord utanför Emils bar satt ett sällskap och njöt av en öl i solnedgången.
– Vi ser Hasse lika bra här som vi gjorde på torget. För där vi såg honom inte alls. Vi hör honom här också, sa Anders Paulsson.
Efter vätskekontrollen skulle sällskapet se Beatpunk på Sundstorget. En slagsverkkonsert på silltunnor med dansare. Det numret var också en av Lotta Korths favoritföreställningar.
En kopia av vattentornet murades på gröningen vid Liedl och ska stå kvar tills tomten ska bebyggas. Insidan döljer namnen på de som hjälpte till att bygga det.Bild: MATS ROSLUND
Det känns tryggt att ha en brandman hemma, sa Elias Hanssons mamma sedan treåringen visat sin skicklighet med brandslangen. Joel Nilsson visade honom tekniken.Bild: MATS ROSLUND
Gå till toppen