Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hete Levi talar ut om sin framtid

Toppklubbar lär stå i kö, men BoIS-stjärnan vill helst gå upp med Landskrona.

Jonathan Levi visade sin klass när Mjällby fick stryk.
Division 1
Landskrona 4
Mjällby 1
De andra topplagen hade redan vunnit i den här omgången. Men BoIS vägrar förstås ge upp och 4–1 mot ett bottenkrigande Mjällby visar att Landskrona också vill vara med där uppe.
– Vi har sagt att vi ska gå för att vinna de åtta sista och det här var en bra början. Nu blir det viktigt att vi kan få till samma spel på bortaplan, säger tränaren Agim Sopi.
BoIS hade bara sex poäng på de sex senaste matcherna och många hävdar att cupskrällen mot Malmö tagit på krafterna – inte minst mentalt. Men Jonathan Levi, som bland annat låg bakom Erik Pärssons viktiga 2–1-nick i söndagens match, försäkrar att han och hans lagkompisar landat efter cupskrällen.
– Jo, det har vi lagt åt sidan. Jag vet inte riktigt vad som hände mot Norrby senast, men nu är alla ute efter revansch och vi har absolut inte gett upp. Vi är fortfarande helt säkra på att det ska gå.
Jonathan har annars varit ett av säsongens stora utropstecken och efter stormatchen mot MFF – där BoIS-aren utklassade landslagsmannen Oscar Lewicki på mittfältet – är det klart att andra klubbar fått upp ögonen.
– Kommer det några anbud får vi ta det sen. Men jag har ingen klausul i mitt kontrakt, ska jag flytta måste jag köpas loss.
Om favoritlaget Juventus ringer kan han förstås tänka sig att dra vidare. Annars är Levi inställd på att bli kvar i Landskrona.
– Jag har ett kontrakt som gäller och det känns skönt att ha den tryggheten, annars brukar jag ha lite problem att fundera för mycket på framtiden. Men allt hade förstås blivit ännu lättare om vi kan ta steget upp med BoIS.
De chanserna finns alltså fortfarande, trots att det är fem poäng upp till Norrby och ytterligare två till Öster, med sju matcher kvar. Söndagens 4–1 var ändå ett nytt styrkebevis och även om det stod 1–1 i paus var Landskrona klart bättre.
– Det var roligt att få göra fyra mål på hemmaplan och jag är framförallt nöjd med att vi fick med så mycket folk upp i anfallet. Det är så här vi måste fortsätta, säger tränare Sopi.
Rasmus Alm visade vägen och Erik Pärsson blev tvåmålsskytt. Men snyggast var utan tvekan Thierry Zahuis 3–1, på halvvolley och rakt upp i krysset, och när han svarat för säsongens första division 1-mål lossnade det mesta. Men många andra var bra, inte minst Mikael Dahlgren och Jonathan Levi.
– Dessutom är det bra att Rade Prica är igång och fick hoppa in. Han kan bli viktig, med sin rutin, när det drar ihop sig, säger Agim Sopi.
Gå till toppen