Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äntligen fick HIF-tränaren jubla

Bara sekunder från tungt poängtapp i ödesmatchen. Strax därpå kunde HIF-tränaren Henrik Larsson jubla.

Efter tre tunga poäng i ödesmatchen kunde Henrik Larsson äntligen jubla igen.
Glädjen påminde om de gånger Henrik Larsson som spelare vann titlar. Nu handlade det om att försöka få häng på Sundsvall i sexpoängsmatchen, och HIF lyckades ro i hamn uppgiften efter stor dramatik.
På övertid svarade Anton Wede för ett drömmål.
– När Anton släppte i väg den (bollen) svor jag lite åt honom för jag såg direkt att ingen av de våra skulle kunna nicka in den. Den var för hög och för nära. När jag såg den dala in var han förlåten igen, sa en lättad Henrik Larsson.
– Det känns skönt att kunna sitta på en presskonferens och veta att vi för en gångs skull hade lite flyt med oss.
Första halvlek var krampaktig från hemmalagets sida. Enda chansen hade Linus Hallenius när han fri rullade bollen utanför. Sundsvall kontrade med en ribbträff under inledningen.
– Det var en måstematch för oss och jag tycker vi gör det vi har kommit överens om och jobbar på bra. Sundsvall har mer bollinnehav, men de är passningsskickliga.
– Vi valde att ligga vid cirkelkant och försöka spela lite längre igen och skapa något utifrån att vinna andrabollar. Jag var nöjd med 0–0 i halvtid, konstaterade Henrik Larsson.
Andra halvlek hade knappt börjat förrän Sundsvall tog ledningen. I det läget var HIF cementerat på kvalplatsen.
– Killarna visar ett gigantiskt hjärta. Sättet vi tar oss an matchen därifrån och in är riktigt bra. Vi forcerar, trycker på och tror på det hela vägen.
HIF ökade avståndet till Gefle under sträcket, och samtidigt tätade helsingborgarna luckan fram till Sundsvall. Det skiljer numera två poäng mellan lagen.
Gå till toppen