Annons

Annons

Forskning

Mer gluten ökar risken för celiaki hos små barn

En kost som är rik på gluten ökar risken för små barn att utveckla glutenintolerans (celiaki). Det visar en studie som forskaren Carin Andrén Aronsson vid Lunds universitet har gjort.

Studien omfattar 2 500 barn i Skåne, vars föräldrar i flera år har bokfört allt vad barnet fått att äta. Resultatet visar att de barn som fått diagnosen celiaki hade ätit mer gluten än de andra upp till två års ålder.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy