Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mystisk skada stoppar Rögles stjärna

Rögles nyförvärv Matt Fraser var redo för spel, men vaknade med ett svullet knä. Det är oklart hur länge den mystiska skadan håller honom borta. – Extremt frustrerande, säger han.

Matt Fraser.Bild: Sven-Erik Svensson
Kanadensaren Matt Fraser hade avverkat ett par träningspass med sin nya klubb och kände sig redo för debut i SHL. Men på fredagens träning satt forwarden bredvid och haltade rejält.
Exakt vad som hänt är det ingen som vet ännu.
– Väldigt tråkigt, för två dagar sedan var han fit for fight. Han ska iväg och ta prover hos läkaren, vi tror att han har en inflammation i kroppen som har satt sig på någon led, säger Rögles sportchef Anders Carlsson.
Fraser missar lördagens bortamatch mot Örebro. Hur lång tid han behöver för att bli kvitt sin åkomma är oklart.
– Jag mår inte jättebra och vet inte vad som pågår. Det här är extremt frustrerande, jag vill komma in i laget och hjälpa oss att vinna matcher. Jag känner mig nästan lite skyldig att komma hit och sen åka på en skada direkt, men alla har behandlat mig väldigt bra och vill att jag ska bli frisk, säger Matt Fraser och fortsätter:
– Förhoppningsvis kommer vi att få reda på allt via testerna och vi hoppas att det ska räcka med medicin för att få det här att försvinna snabbt. Då kan de två första matcherna bli de enda jag missar.
Åkomman kom plötsligt och oväntat.
– Det kändes kanon på träningarna i tisdags och onsdags. Sen vaknade jag upp med ett svullet knä och den har inte har gått ner. Nu vill jag se till att det här tas hand om så att jag slipper dras med det senare under säsongen, säger Fraser.
Vad gäller forwarden Viktor Lindgren ger sportchef Carlsson ett dystert besked. Hans skada håller honom borta länge.
– Det kommer att ta ganska lång tid och vi räknar inte med Viktor någonting i oktober. Det kan ta längre tid än så också – det viktigaste är att det får läka ordentligt, säger Carlsson.
Planerar ni att värva i och med skadorna?
– Nej, det gör vi inte, säger Carlsson.
Jättetalangen Timothy Liljegrens status är densamma som tidigare.
– Vi utgår från att det är körtelfeber tills vi hör något annat. Vi utgår från att Timothy blir borta i några veckor, säger Carlsson.
Efter premiärförlusten mot Växjö väntar bortamatch mot Örebro för Rögle på lördagen. Något lag är inte uttaget, men på träningen mönstrades samma kedjor som mot Växjö.
– Vi gjorde en del bra saker mot Växjö, skapade chanser och gjorde tre mål på kontringar. Sen behöver vi bli bättre med spelet utan puck, många gånger hade vi läge att sätta press utan att göra det, säger Rögles assisterande tränare Magnus Bogren.
Gå till toppen