Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sipilä lugnad av Löfven

Finlands statsminister Juha Sipilä känner sig nu säker på att det inte låg något akut hot bakom Sveriges beslut att åter sätta soldater på Gotland. Frågan togs upp på de nordiska statsministrarnas informella möte på Åland.

Finlands statsminister frågade sin svenske kollega Stefan Löfven om regeringens beslut att åter placera soldater på Gotland, på det informella nordiska statsministermötet på Åland.Bild: Vesa Moilanen/TT/AP
Sipilä, värd för mötet, sade inför träffen att han ville höra mer från den svenske statsministern Stefan Löfven om beslutet och vad som låg bakom. Inte minst på grund av medieuppgifter om att tidigareläggning av soldatflytten skulle bero på ett nytt, omedelbart (läs: ryskt) hot. Också eftersom spänningarna i området har ökat, med mer övningar på båda sidor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen