Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tomtpriser för Heden och Östra Karup

Nu finns ett förslag på tomtpriser för villatomterna som kommunen kommer att erbjuda på området Heden i Hemmeslöv mot kommungränsen till Laholms kommun och i Östra Karup där det handlar om ett område strax väster om motorvägen.

Båstads kommun har den senaste tiden arbetat med två områden där villatomter kommer att erbjudas. I Östra Karup handlar det om cirka 50 nya tomter och för Heden är det i en första etapp 89 nya tomter som anläggs.
Eftersom tomterna är olika stora föreslås olika kostnad för de samma. Kostnaden ska i första hand täcka kommunens utgifter för vägar, vatten och avlopp och liknande. Det handlar även om att anpassa priset gentemot marknadspris.
Tomtpriset i Östra Karup föreslås för de minsta tomterna på 600-700 kvadratmeter bli omkring 440 000 kronor inklusive va-anslutningsavgift. För den största tomten på 1 370 kvadratmeter hamnar priset på nära 540 000 kronor inklusive va-anslutning.
I Östra Karup är förslaget att tomtförsäljningen påbörjas under senhösten.
På Hedenområdet föreslås priset för den minsta tomten på 610 kvadratmeter till cirka 640 000 kronor inklusive va-anslutning. Kostnaden för den största tomten i första etappen på 1170 kvadratmeter föreslås bli drygt 800 000 kronor inklusive va-anslutning.
Gå till toppen