Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Pontus Assarsson från Helsingborg svarar för musiken till nya realityserien om familjen Wahlgren

Helsingborgaren Pontus Assarsson har skrivit signaturlåten till nya serien ”Wahlgrens värld” som har premiär på Kanal 5 på torsdag 6 oktober.
”Wahlgrens värld” handlar om artisten, designern, bloggaren, poddaren, mediefenomenet och fyrabarnsmamman Pernilla Wahlgren som bjuder in till sin minst sagt kaotiska vardag och liv.
Nu gör även barnen Benjamin och Bianca entré i strålkastarnas ljus och tv-tittarna får följa med bakom kulisserna hos Sveriges mesta kändisfamilj.
Premiären är på torsdag 6 oktober klockan 21 på Kanal 5.
Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren kommer att synas i ”Wahlgrens värld”.
Låten som kommer att höras i början av varje avsnitt är skriven av Pontus Assarsson och Lasse Andersson och heter ”Come inside my world”.
– Ursprungligen gjordes låten när jag var med i ”Fame factory” för många år sedan. Sen var jag med och jobbade med Pernilla Wahlgrens album ”Beautiful day”. Jag skrev ungefär hälften av låtarna och en av dem som kom med på plattan är ”Come inside my world”, säger Pontus Assarsson.
– Jag antar att programmakarna såg det som en bra låt med en bra text som knyter an till serien. Det handlar ju om att tittarna får komma in i Wahlgrens värld.
Det är faktiskt inte första gången ”Come inside my world” använts i tv-sammanhang. Den var också signatur till TV 4-programmet ”Förkväll” som leddes av bland annat Carolina Gynning.
– Extra kul i sammanhanget är att Lasse Andersson som jag skrivit låten med, även har skrivit Pernillas stora genombrottslåt ”Piccadilly circus” som var med i Melodifestivalen 1985, säger Pontus Assarsson.
– Lasse har även skrivit till Joe Cocker, John Farnham, Tomas Ledin och många andra.
Pontus Assarsson har också levererat en Melodifestivalslåt till Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar” som hon tävlade med 2010.
– Pernilla är fantastisk att jobba med. Hon tillhör det gamla gardet. Inga divalater och inga konstigheter, säger Pontus Assarsson.
För egen del har han just nu sin mest hektiska period som låtskrivare.
– Det är till olika projekt i både Sverige och Europa. Bland annat Melodifestivalen. Så det är mycket som ska pitchas just nu, säger Pontus Assarsson som trots det även hinner med att arbeta som fritidsledare och åka runt med Halmstad-bandet Sveriges Näst Snyggaste Band.
– Vi spelade nyligen på The Tivoli. Jag tycker det har blivit otroligt bra, säger Pontus Assarsson.
– Sen är jag även ute och lirar lite på egen hand. Det är mycket jobb, men jag trivs med det.
Här är Pontus Assarssons egen version av ”Come inside my world”:
Gå till toppen