Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjukhusets kontorspersonal kan få jobba på taket

Omkring etthundrasextio personer på sjukhuset kommer att få upphöjda placeringar om en ny bygglovsansökan går genom. Sjukhuset vill bygga tillfälliga arbetsrum på sjukhustaket.

Bild: Ritning Temporent
Fram till år 2021 behöver sjukhuspersonalen kontorsrum medan ombyggnaden av sjukhusområdet pågår. När projektgruppen funderade på var modulerna skulle placeras för att inte vara i vägen vid någon del byggnationen kom de att lyfta blicken.
– Det är ont om plats på sjukhusområdet och vi behöver evakuera personal under byggtiden. Det här blir ett smart sätt att utnyttja utrymmet, säger David Olerup, projektledare för verksamhetsdelen av bygget.
I september fick stadsbyggnadsförvaltningen bygglovsritningen. De tillfälliga husen är tänkta att byggas på taket till huset till höger om sjukhusentrén som idag hyser bland annat blodgivningen.
Om bygglovet går genom kan 160 personer från olika verksamhetsområden sannolikt flytta upp på taket till våren. Projektgruppen ville först använda en större del av takytan, men bärigheten i sjukhusbyggnaden styrde placeringen. Vissa förstärkningar i sjukhuskroppen kommer att behövas. Det är främst läkare och administrativ personal från olika verksamheter som flyttar in i modulerna.
– De nya arbetsplatserna blir fräschare med mer dagsljus än vad personalen har idag. Vi försöker gruppera så att de personer som har mest samarbete kan sitta tillsammans, säger David Olerup.
De tillfälliga kontorslokalerna på huvudbyggnaden ska inte förväxlas med diskussionerna om en fjärde våning på den nya sjukhusdelen som pågått fram och och tillbaka i över ett år. I de ursprungliga planerna skulle nybyggnationen vara fyra våningar hög, men den fjärde våningen bantades bort i en sparplan för ett år sedan. I somras blev den extra våningen aktuell igen och byggnadsarbetet i den nya sjukhusdelen stoppades i samband med semestrarna. Ett politiskt beslut om bygget väntas komma snart i höst.
Gå till toppen