Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Årets entreprenörer pratade företagande med Erik Paulsson

Under torsdagen samlades flera av bygdens entreprenörer i Båstad för årets entreprenörslunch med årets entreprenörer i Båstad och Ängelholm. Förutom att ta emot utmärkelserna fick vinnarna ett samtal med Erik Paulsson om entreprenörskap.

Båstad företagsby fylldes av fler entreprenörer och politiker än på länge då det var dags för entreprenörslunch med företagarna som utsetts till Årets entreprenörer.
Till Årets entreprenör i Båstad har Erik Ragnarsson från Nylyckans ekologiska utsetts och i Ängelholm är det Anton Åkesson från Sjöholms bageri som är Årets entreprenör. På torsdagen fick de ta emot utmärkelserna och uppmärksammades lite extra.
Glada entreprenörer träffades under årets entreprenörslunch. Anton Åkesson, Erik Ragnarsson och Erik Paulsson.Bild: Michael Lundblad
Träffen inleddes med en presentation av årets entreprenörer och ett samtal med Erik Paulsson som står bakom stipendiet. Det är sjunde året priset delas ut. Förutom 50 000 kronor och äran att ha fått det ingår entreprenörsprat mellan pristagarna och Erik Paulsson på eftermiddagen.
– Det är lite olika delar i priset. Dels är det roligt att vinna. Sedan får man 50 000 kronor och det är roligt. Det är inte vilka som helst som sitter i juryn. Men framförallt är det roligt att träffa de andra entreprenörerna i bygden, säger Anton Åkesson.
Han har valt att använda en del av prispengarna till den utbyggnad av Sjöholms bageri som tidningen tidigare skrivit om och även en studieresa för personalen.
Erik Ragnarsson på Nylyckans ekologiska vet ännu inte till vad han ska använda vinstpengarna till.
– Vi odlar ekologiska grönsaker i Öllövsstrand. Just nu är det vitkål som skördas, säger Erik Ragnarsson.
En av företagets största kunder är ICA. Nylyckans ekologiska odlar bland annat spenat, romansallad, vitkål och rödsallad.
Han var glad över att få ett snack med Erik Paulsson, en av Peabs grundare.
– Erik Paulsson har alltid varit en stor förebild för mig, säger Erik Ragnarsson.
Han pekar även på att utmärkelsen varit ett bra tillfälle för företaget att synas. För även om priset i sig handlar om en prissumma och äran så får pristagarna dessutom möjlighet att ingå i ett nätverk med andra entreprenörer. Några av de tidigare vinnarna fanns på plats under torsdagens lunch.
Erik Paulsson berättade att han skapade priset som årets entreprenör efter att ha funderat på vad han kunde göra för bygden.
– Varför inte göra någonting? Jag har tjänat en del pengar och jag skäms inte för det. Vi tar fram ett pris, säger Erik Paulsson.
Enligt honom är det dock inte de 50 000 kronorna i prissumma som entreprenörerna är mest intresserade av utan det är samtalet.
Han pratade också om värdet av att göra vettiga affärer och att det inte bara handlar om pengar. Han nämnde även de senaste nerdragningarna på Ericsson och Findus.
– Ericsson är skrämmande och Findus i Bjuv är lika skrämmande. De släcker ljuset för en hel bygd, säger han.
Gå till toppen