Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Premiär för nytt app-spel skapat av helsingborgare

I dagarna släpps nya app-spelet ColorStress. Som – namnet till trots – även färgblinda kan spela.
– Tanken från början var att göra spelet enkelt, men irriterande roligt. Så att när man väl börjat spela vill man inte sluta, säger Nico Falcone, mannen bakom ColorStress.
– Och det var också viktigt att göra ett spel som alla förstår. Oavsett om man är gammal eller ung eller vilket språk man talar.
Det blev ett färgspel. Olika objekt dyker upp på skärmen. Och det gäller att trycka på rätt färger. Och på tid.
– Du måste samla på dig ett visst antal poäng för att nå nästa level. I början är det ganska enkelt, men det blir svårare. Själv har jag inte tagit mig förbi level tio. Det finns tretton olika levels, säger Nico Falcone.
Spelet är ett samarbete mellan flera olika lokala aktörer. Förutom grundaren Nico Falcone och hans MixMax Productions, har även Miko Productions och Ivefjord Studios bidragit
– Peter Orre har skapat musiken till spelet, säger Nico Falcone, som på 90-talet själv var med i gruppen Respect, som gav ut fyra album på danska Mega Records. Samma bolag som var först med att lansera Ace of Base.
ColorStress har precis släppts i en gratisversion för Android. Iphone står på tur.
– Det tar lite längre för Apple att godkänna nya spel. Men det är på gång, säger Nico Falcone.
Nu handlar det om att lansera spelet på bästa sätt.
– Vi går ut via Facebook och andra sociala medier. Vi har ju ingen stor budget, så det blir lite gerillamarknadsföring, säger Nico Falcone.
– Jag är medveten om att det är en jättetuff marknad. Men vi hoppas på både nationell och global framgång. Framförallt tror jag att ungdomarna kan gilla spelet.
Trots namnet lovar Nico Falcone att även färgblinda kan spela.
– Det är utformat på ett sätt som gör att även färgblinda klarar det, säger han.
Nico Falcone med spelet ColorStress som nu ska lanseras.
Han har redan flera andra spelidéer som han vill gå vidare med.
– Jag har alltid varit en kreativ person. Jag har läst film och regi i Los Angeles och jag håller också på och målar abstrakt konst. Men jag kände att jag även ville ge mig in i spelvärlden. Det här känns som en bra början. Och det kommer mer.
Gå till toppen