Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Matt Fraser: ”Det är otroligt frustrerande”

Kryckorna är tillbaka – Rögles NHL-meriterade nyförvärv Matt Fraser brottas med en oviss väntan på att bli frisk.

Matt Fraser hann bara med ett par träningar med Rögle innan han åkte på en sjukdom. Han är fortfarande långt ifrån spel.Bild: Sven-Erik Svensson
Matt Fraser kommer ut från Rögles omklädningsrum. Kryckorna är tillbaka och han suckar besviket.
Den här dagen är en av hans tyngre.
– Jag mår inte särskilt bra. Jag har haft ett några bättre dagar i rad tidigare, men läkarna sa att det skulle vara upp och ner en tid. I det stora hela blir jag ändå bättre, säger den kanadensiske forwarden.
Det har gått tre veckor sedan 26-årige Fraser gjorde sitt första pass med Rögle. Därefter har vistelsen i Ängelholm varit en lång uppförsbacke, bara efter ett par träningar vaknade Fraser upp med ett svullet knä.
En inflammation i kroppen har satt sig på lederna och exakt hur länge han tvingas vila vet ingen i nuläget.
– Det finns ingen spikad tidsplan. Det här är svårare mentalt än fysiskt. Jag tror att jag är på väg att närma mig att vara tillbaka, sen kommer en dålig dag igen.
Hur hanterar du det mentalt?
– Jag har aldrig varit med om något liknande, det är otroligt frustrerande speciellt eftersom jag är ny här. Jag vill vara en del av laget och hjälpa till att vinna matcher. Nu går det lite tungt för laget och jag känner mig hjälplös.
Får du det stöd du behöver från klubben?
– Absolut. Alla från ledning till tränare och spelare har varit fantastiska hela vägen. Alla håller mig om ryggen och vi känner att vi har gjort allt vi kan för att få mig på rätt väg igen, säger Fraser.
Infektionen i kroppen är borta, men Fraser tarfortfarande medicin för sin åkomma för att få ner svullnaden i kroppen. Nu handlar det om att ha tålamod i väntan på en debut i Rögletröjan.
– I slutändan handlar det om att bli frisk som människa och att jag är hundraprocentig när jag väl är tillbaka, säger Fraser.
Gå till toppen