Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Ny filmroll för Rebecca Ferguson

Rebecca Ferguson är klar för en ny filmroll. I "The lady and the panda" ska hon spela kvinnan som har kallats en av alla tiders största kvinnliga äventyrare.

Rebecca Ferguson. Arkivbild.Bild: Ronald Zak
Kvinnan ifråga hette Ruth Harkness och var en societetsdam från New York. 1936 reste hon till Tibet för att söka efter den mytomspunna björn som sades bo långt uppe i bergen. Hennes historia skildrades 2005 i boken "The lady and the panda" av Vicki Constantine Croke. Harkness, som levde mellan 1900 och 1947, förde med sig en panda tillbaka till USA.
– Jag har alltid drömt om att få komma till Tibet och till Kina, och vi ska göra hela filmen i de länderna. Det känns väldigt coolt, säger Rebecca Ferguson till TT.
Hon kommer att varva inspelningen av "The lady and the panda" med att i USA göra musikalen "The greatest showman" med Hugh Jackman som cirkuslegendaren PT Barnum. Som tidigare känt ska Rebecca Ferguson spela den svenska sångerskan Jenny Lind i filmen.
Just nu är Ferguson aktuell i "Kvinnan på tåget" som får svensk premiär på bio den 9 november. Emily Blunt har huvudrollen som den olyckliga, försupna och frånskilda Rachel i filmen, medan Rebecca Ferguson spelar Anna, som är gift med Rachels exmake Tom (Justin Theroux).
Gå till toppen