Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjuka hästar kan stoppa Fredricson

OS-silvermedaljören Peder Fredricson kan tvingas dra sig ur världscuppremiären i Oslo i helgen. Både stjärnhästen All In och andravalet Zaloubet tvingas stanna hemma på grund av sjukdomar. – Otur, det var inte min helg det här, säger Fredricson.

Peder Fredricson på All In i Rio – i världscuppremiären blir det ingen start för ekipaget då hästen drabbats av kolik. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Peder Fredricson åker till Oslo och tävlar, men det är inte säkert att han ställer upp i världscuphoppningen som planerat.
– Vi får se lite hur hästarna går nu när mina två bästa inte är med. Jag har en häst med som skulle kunna göra det (Flips Little Sparrow), men planen var att hon inte skulle gå där. Jag får känna mig för lite i klasserna innan och se om hon känns redo, säger Fredricson till TT.
OS-silverhästen All In drabbades av kolik precis före avfärden till Oslo och Zaloubet har fått en hovböld.
– Det är klart att det är tråkigt, men hästarnas välbefinnande måste gå i första hand. Det är ingen fara med någon av hästarna, All In är bra igen och koliken släppte på en gång, men det var precis innan han skulle åka så jag ville inte sätta honom på lastbilen om han inte var hundra procent, berättar Peder Fredricson.
Världscuppremiären skulle bli OS-ekipagets första internationella tävling efter silvret i Rio. I stället blir Fredricsons första världscuptävling med All In i Verona den 9-13 november.
De två andra svenskarna i världscupen i Oslo blir Rolf-Göran Bengtsson (på Casall Ask) och Henrik von Eckermann (på Yajamila).
Gå till toppen