Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snart behöver Ella, 89, inte vänta på busskuren längre

Träget har hon ringt och skrivit till kommunen genom åren för att få regnskydd över busshållplatsen på Rebbelberga. Nu ser det ut som att hon blir bönhörd.

Ella Lundström ska snart fylla 90 år, är pigg och klarar sig själv hemma. Ett par gånger i veckan tar hon bussen till stan för att handla eller vara ute i folklivet. Men inte förrän hon kollat molnen på himlen.
– Det finns ingen busskur vid hållplatsen. Om det regnar blir bänken alldeles våt, så där kan man inte sitta. Och jag kan inte ha paraply eftersom jag måste stödja mig mot min rullator, säger hon.
Ella Lundström, snart 90 år, har länge velat att det ska byggas en busskur som skyddar mot regn och vind på hållplatsen vid Kungshaga.Bild: Tom Wall
Hon har skrivit insändare och ringt kommunen flera gånger under årens lopp för att få väderskydd till busshållplatsen Kungshaga.
– Det är många äldre som bor här och är i samma situation som jag. Behovet av en busskur kommer ofta upp som samtalsämne när vi väntar, säger hon.
Men svaret som hon hittills har fått är att det inte finns pengar.
Tills nu.
– Vi har beställt väderskydd till nästa år, säger trafikingenjör Björn Adlerbert. De ska sättas upp så fort vår intraprenadavdelning får tid.
Ella Lundström tycker om att ta bussen till stan. Men om det regnar finns det inget skydd vid hållplatsen.Bild: Tom Wall
I vilken mån Ella Lundströms påstötningar har påskyndat processen är oklart. Pensionärsorganisationerna har också agerat i frågan. Men enligt kommunen är det rensandestatistiken som avgör.
– Vi samarbetar med Skånetrafiken som gör trafikmätningar och ser hur många som stiger på den aktuella hållplatsen, säger Björn Adlerbert.
Det måste också finnas plats att bygga på. Ibland måste man förhandla med markägare.
På Munka Ljungbyvägen har det byggts en avsmalnande timglashållplats vid Kungshaga, vilket ger plats för busskurer på sidorna.
Ella Lundström blir glad när hon får nyheten:
– Tänk så roligt om det kommer någon förbi en dag och ser att det har blivit en busskur här!
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen