Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dyrt grannbråk i Hittarp – störde med gräsklipparen

Den infekterade stämningen mellan två grannar i Hittarp har nu slutat i dom för ofredande och böter på 34 000 kronor.

Grannarna i det välmående området kom på kant med varann och då använde den ene sin gamla motorgräsklippare som vapen.
Det skulle han kanske inte gjort eftersom det nu slutat med att han dömts till 34 000 kronor i böter för ofredande. Dessutom ska han betala 800 kronor till brottsofferfonden och slutligen bestämde Helsingborgs tingsrätt att han själv får stå för sina advokatkostnader.
Enligt uppgifter i domen uppstod osämjan på grund av den ene grannens trädgårdsväxter och hur dessa sköttes. Eller inte sköttes.
Grannarna kom inte överens, utan slutade i stället prata med varann.
Förra sommaren tog den andra grannen fram sina gamla motorgräsklippare och startade den.... Och lät den stå på, utan att klippa något gräs. Han ställde den dessutom alldeles intill tomtgränsen.
Det här ska ha skett tre gånger under sommaren.
Gräsklippargrannen medger att han lämnat maskinen igång, men att det inte var för att störa.
Men tingsrätten anser att bevisningen, bland annat filmer, visar att det är ställt utom allt rimligt tvivel att gräsklippargrannen ville störa sin granne.
Domstolen kallar hans agerande för hänsynslöst och bedömer det som ofredande.
Han döms till 80 dagsböter och eftersom han har en icke föraktlig inkomst blir den dagliga boten 430 kronor. Sammanlagt kostar det honom 34 000 kronor, plus ersättningen till brottsofferfonden och ersättningen till advokaten.
Gå till toppen