Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tio tips för en regnig helgdag

Väderprognosen för helgen är fylld av tunga regnmoln. Känner du mest för att sitta inne med levande ljus eller vill du ut och trotsa vindarna? Här är tio tips för en regnig helgdag.

Nya Pålsjöbaden.Bild: Sven-Erik Svensson
1. Trotsa vädret med ett bastubad på Pålsjöbaden.
Finns det nåt bättre än att kasta sig i havet när horisonten är stålgrå och kroppen basturöd. Pålsjö har öppet 8–18 på lördagen och 8-18 på söndagen.
På Rååbadet är bastun öppen 8-16 på lördagen och 8-20 på söndagen.
Bild: Lisbeth Westerlund
2. Dröm om våren bland blomsterlökarna på Ödåkra uteplantor, på Plantagen i Rydebäck eller på någon av alla trädgårdssajter på nätet. Ännu finns det tid att stoppa ner tulpanlökar, narcisser eller scillor i rabatten för att lysa upp våren.
Ölkultur.Bild: Stefan Ed
3. Gå en guidad rundtur i Helsingborgs bryggeri. Mellan klockan 12 och 13.30 samt 14.30 och16 visar Helsingborgs bryggeri hur ölprocessen går till från malt till flaska. Rundturen går genom brygghuset och tapphallen. Sortimentet provas sedan på bryggeriets vind. Helsingborgs Bryggeri AB Bredgatan 25. Boka visningen: 0727151850.
4. Spinn loss i köket med hembakad bulle med bulle. Du är inte sugen på att gå ut. Man måste kanske vara tonåring med bråttomhunger eller uppvuxen med bulle med bulle för att förstå storheten, anser vår mästarbagare Petra Villani. Här är hennes variant på den stoltaste av nordvästskånska traditioner: http://blogg.sydsvenskan.se/175grader/2016/04/10/bulle-med-bulle-pa-mitt-satt/
På gränsen – lokalhistorisk utställning på Dunkers kulturhus.Bild: Linda Stolpe Margenberg
5. Vad gör människa till människa och Helsingborg till Helsingborg? http://www.visithelsingborg.com/tours/paa-graensen-stadshistorisk-utstaellning/
De första kända människorna som kom till det som nu är Helsingborg för mellan 8.000 och 10.000 år sedan. Spåren efter dem blev funna i Allerum i början av 1900-talet då Birger Månsson bröt torv på Allerums mosse. Utställningen ”På gränsen” på Dunkers kulturhus har människor i Helsingborg i fokus.
6. Filmfrossa både lördag och söndag
Leksaksmuseet en trappa ner i Gallerian Magnus Stenbock har en gästutställning som är en hyllning till filmens och tv-seriernas värld med filmsamlaren Kent Lidström från Eslöv. Leksakmuseet Toy world ligger en trappa ner på Kullagatan 12 .
Bild: Nelly Herzberg
7. På med gummistövlarna och vandra i Råådalen. Avsluta på Wallåkra stenkärlsfabrik.
Vem bryrs sig på att det regnar när höstlöven sprakar som vackrast? På med jacka och gummistövlar och vandra i den vacka Råådalen. Om du vill komma under tak kan du avsluta vandringen med middag på Wallåkra stenkärlsfabrik.
FCH har förstärkt sitt lag med finska landslagsspelarna Petri Hakonen, Jami Manninen.Bild: MATS ROSLUND
8. Håll dig under tak och heja fram FCH Helsingborg på arenan. FCH Helsingborg möter Falun på Helsingborgs arena söndagen klockan 16.
Bild: JUREK HOLZER / SVD / TT
9. Shoppa dig till en konsertbiljetter. På lördag klockan 16 spelar Pannakotta i lilla salen på konserthuset. Den som shoppar i vissa butiker i centrum får en värdecheck som berättigar till att gå två och betala för en. Pannakotta är gruppen som föddes ur två cellisters önskan att få spela i ett coverband.
10. Musikal för hela familjen på Helsingborgs arena. Tumungo – den Bruna Isbjörnen är Minna Slotthedens historia om Tumungo som växer upp på Nordpolen med sina syskon och föräldrar som alla har en annan färgpå pälsen. En dag spricker isen och Tumungos bästa vän, snögubben Hatte, far iväg över det stora farliga havet. ”En färgsprakande barnmusikal med inslag av allt från dans, akrobatik, parkour, voltige, luftakrobatik och cirkuskonster", skriver Helsingborgs arena.
Gå till toppen