Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åhléns säger upp 60 anställda

Gustaf Öhrn, Åhléns vd, säger att det just nu inte finns planer att stänga fler varuhus. Arkivbild.Bild: Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT
Varuhuskedjan Åhléns varslar var femte anställd på huvudkontoret om uppsägning, totalt 60 personer. Anledningen är problem med lönsamheten, skriver Dagens Nyheter.
Vd Gustaf Öhrn säger att Åhléns måste anpassa sig till en ny verklighet där kunderna är mer rörliga och oftare väljer att handla på nätet än att besöka varuhus.
– Vi ska vara bra i alla våra kanaler och därför investerar vi rekordmycket i den digitala verksamheten och bygger om och moderniserar även våra varuhus, säger Gustaf Öhrn.
Förra året lades Åhléns verksamhet i Norge ner och beslut togs att stänga varuhusen i Enköping, Hudiksvall, Tranås och Trelleborg samt ett i Malmö. Gustaf Öhrn säger att det just nu inte finns planer på att lägga ner ytterligare något av kedjans runt 70 varuhus, men tillägger:
– Jag ska vara ärlig och säga att varuhusen blir inte fler utan troligen färre.
Gå till toppen