Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Jag ser att självskadebeteenden breder ut sig.”

Som fältarbetare inom Frälsningsarmén vädjar jag till regeringen att ompröva de orättfärdiga lagar som försätter barn och ungdomar som tagit sin tillflykt till Sverige i fara. Det skriver Chris Mingay, projektledare för FFA Global i Helsingborg.

Afghanska män på väg att begrava en släkting efter en attack i Kabul. Dagens skribent, Chris Mingay citerar en av pojkarna i FFA Global i Helsingborg: "Jag trodde aldrig jag skulle bli skickad tillbaka till en plats där terrorister dödar oss. Jag kanske blir dödad, liksom de andra i min familj."Bild: Rahmat Gul
Under de senaste åren har Sverige satsat stora resurser på mottagande och integration av människor på flykt i behov av en säker tillflyktsplats. Men nu har striktare regler gjort att vissa grupper fått det betydligt tuffare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen