Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Handgranat sprängde pizzeria i Landskrona

Klockan 00.35 natten mot fredagen kom larmet om en explosion på en pizzeria på Vasagatan.

Bild: Patrick Persson
Flera boende ringde under natten 112 om sprängningen som hördes tydligt i området.
Pizzerian skadades svårt i dådet som orsakades av att en handgranat på något sätt kastats in i restaurangen.
– Inga människor var på plats så ingen blev skadad. Däremot så är det ganska stor förödelse i restaurangen, säger Fredrik Bratt på polisen.
Flera av restaurangens fönster blåstes ut i smällen och polisen spärrade av ett område 200 meter kring pizzerian för att de plats åt den bombgrupp och de tekniker som under natten arbetat på platsen.
Ägaren till lokalen har förhörts och enligt polisen så ska det inte finnas någon hotbild mot pizzerian.
- Men vi har fått vittnesuppgifter om en person som lämnat platsen och det spåret jobbar vi vidare med, säger Magnus Lefèvre på polisen.
Polisen rubricerade händelsen som allmänfarlig ödeläggelse i samband med att det inträffade men det kan komma att förändras. Räddningstjänsten fanns också på plats och stod i beredskap under insatsen men eftersom det inte var någon brand så behövde de inte ingripa.
Under natten har teknikerna avslutat sitt arbete och det kan nu konstateras att den detonation som inträffat var till största delen begränsad till restaurangens lokaler och brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse har stärkts och nu är också en anmälan om det upprättad.
Strax efter klockan åtta på morgonen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt för dådet och polisen är lite förtegen kring de vittnesuppgifter som kommit in. Men man är samtidigt fortfarande intresserad av att få fler.
– Jag vill inte gå in på vittnesuppgifterna. Men vi är intresserade av om någon hört eller sett något i området. Då får de gärna höra av sig till polisen , säger Fredrik Bratt.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen