Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Förhoppningsvis blir det något bra av vi möts och tänker framåt”

Troende från hela världen är på Malmö Arena för att vara med när det skrivs historia. Nu är påven på väg till Malmö från Lund.

Eva-Lena Ströman och Sandra Stizzoli Strömquist.
– Påven kommer att se oss, vi har platser långt fram och vi ska vifta med flaggan och ropa Francisco, Francisco, säger Sandra Stizzoli Strömquist, som själv är född i Argentina men nu bor i Örebro och jobbar som spansklärare. – Jag är mycket stolt över att påven kommer från Argentina, den första påven som inte är europé. Jag är född katolik men främst tror jag på honom, han är öppen för nya idéer och jag tror att många unga vaknar till och vill lyssna på honom. – Han lyssnar också på dem, och han vill vara med vanligt folk. Eva-Lena Ströman är argentisk “ i själen”, främst för att hon älskar brittisk rock som är populär i Argentina och har många vänner i landet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen