Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hansdotter längtar till Levi

Storslalom i Sölden blev ingen fullträff. Den ska komma i Levi i stället. För då handlar det om slalom, mer i regerande världscupmästaren Frida Hansdotters smak. – Jag vill försvara världscuptiteln i slalom, säger Hansdotter.

Frida Hansdotter vill försvara världscuptiteln.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bara ett åk i den traditionella storslalompremiären i Sölden för drygt en vecka sedan var inte vad Frida Hansdotter hade tänkt. För slalomstjärnan vill ju gärna få kliva upp på pallen i storslalom också.
– Där var jag långt ifrån. Det är otroligt tråkigt, för jag känner att jag har haft en jättebra försäsong och åkt jättebra storslalom. Jag ville kanske visa lite för mycket, säger Hansdotter..
I finska Levi den 12 november får Hansdotter chans att visa upp sig i sin bästa gren. Kampen mot inte minst amerikanskan Mikaela Shiffrin lär bli hård. Både i världscupen och i VM.
– VM kommer vara höjdpunkten, men jag vill försvara världscuptiteln också, så det blir en spännande säsong. VM i St Moritz ser jag verkligen fram mot.
– Shiffrin har ju visat otrolig fart under skidorna, det är något att bita i.
Så det kanske behövs något utöver den säkra mallen för att vinna slalomcupen i vinter också.
– Jag är otroligt stolt över min höga lägstanivå, det är den som har gjort att jag har tagit mig så långt som jag har gjort. Samtidigt känner jag att jag har en växel till och jag hoppas få visa och ligga lite mer på gränsen. Jag känner att jag har mer att ge, så jag ska försöka ta lite mer risk.
– Vi ska ligga i Sverige (Idre) fram till Levi, det känns lyxigt. Och jag längtar verkligen dit.
Gå till toppen