Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allsvenskt guld till Landskrona

För andra helgen i rad har Landskronaklubben Viarps KRK vunnit Allsvenskan. Tidigare i dressyr och denna gång i hoppning.

Viarps KRK hoppade hem allsvenskt guld i Skånefinalen.
Viarps kör- och ridklubb arrangerade i helgen skånefinal i Allsvenskan division 2. Elva lag gjorde upp om titeln Skånes bästa lag i hppning.
I det segrande Viarpslaget deltog Jonna Olsson på Ängsgårdens Pendy, Siri Krantz på Jipe Tsara, Ebba Nordstedt på Ängsgårdens Ozzy, Isabella Jönsson på Roony, Emilia Nordstedt på Paddie, Elena Clark på Carpe Diem och Louise Alexandersson på Frasse.
Sex felfria ritter på snabba omhoppningstider ledde till vinsten och dagens totalt bästa ekipage var också en hemmaryttare, Emilia Nordsted på Paddy.
– Just nu är verkligen Viarp inne i ett härligt flow, jag tror aldrig att vi tidigare vunnit båda finalerna samma år och dessutom på hemmaplan. Det kändes fantastiskt att få se laget rida ärevarvet just här, säger Joanna Hoffmeister som varit lagledare för hopplaget.
Samtliga ryttare tränar regelbundet på Viarp och redan i våras träffades alla ryttare som ville vara med i Allsvenskan. Ekipagen har tränat och laddat tillsammans och det var ett stabilt gäng unga ryttare som tog hem segern.
65 ekipage deltog i hoppfinalen. Förutom Viarps KRK tävlade Stensäters RF, Öveds Jakt&Fältrittsklubb, Stävie RF, Dagstorpsortens RF, Torns RF, Lomma RF, Staffanstorps RF, Flyinge RF, Hästhagens RF och Österlens RK.
Gå till toppen