Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gullstrands aula riven

En hög med tegelstenar återstår av aulan på gamla Gullstrandskolan, som väntar på att utraderas helt då den nya genomfartsgatan dras här.

På 1970-talet var Gullstrandskolan ett flaggskepp bland kommunala byggnader, men 2013 stoppade mögel all verksamhet i den tidigare gymnasieskolan.
Ifjol beslutades att byggnaden skulle bort, för att mögelsanering ansågs för kostsamt.
Läs också Gullstrandskolan ska rivas
Rivningsarbetet startade i början på sommaren, men först på senare tid har utsikten blivit radikalt annorlunda i och med att aulan rivits.
En tidigare tidsplan, som innebär att rivningen skulle vara fullföljd i oktober, har inte hållit.
Hela rasket ska rivas.Bild: Britt-Mari Olsson
Det är inte förändringarna i området Norrestad/Karlslund som är skälet till rivningen, men den stämmer rätt bra i tiden. En bärande idé för utvecklingsprojektet i stadsdelen är en ny stadsgata genom området, från Ringvägen till Hälsingborgsvägen — rakt över skoltomten.
Läs också Väg banar väg för nya Karlslundsområdet
När det gäller själva gatusträckningen så återstår det en hel del detaljer. Det kommer att dröja ett tag till innan ett förslag till detaljplan för den nya huvudgatan kan presenteras offentligt.
– Det är tveksamt om den kommer att samrådas under 2016. Troligtvis kan ett färdigt förslag presenteras i januari, säger Harald Klein, planarkitekt på Landskrona stad.
Konsultföretaget Ramböll håller på med en trafikutredning, som Harald Klein tror ska vara färdig inom kort.
Ungefär så här kan gatan komma att dras:
Stadsdelsförändringen innebär att hundkapplöpningsbanan måste bort. Banan ses inte som en lokal angelägenhet, och därför har inte Landskrona stad prioriterat att ta fram en ny placering.
Läs också Löftet var utan värde för hundklubben
Det innebär förändringar också för Landskrona ridklubb, som bland annat måste flytta de hagar klubben arrenderar. Stadsbyggnadschefen Anna Thott har lovat att ridklubben ändå totalt ska få större ytor än idag.
Hon tror att de nya hagarna kan byggas nästa sommar, men tidplanen är inte spikad.
Gå till toppen