Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Järdler på väg till Halmstad

Christian Järdler slutar som ÄFF-tränare, men ser ut att ha klart med en ny klubbadress. Källor placerar honom i Halmstad som ska kvala till allsvenskan.

Christian Järdler jämnar ÄFF.
Inför söndagens hemmamatch mot Örgryte höll han en liten dörr på glänt. Men nu bekräftar Christian Järdler att han bestämt sig för att lämna tränaruppdraget i Ängelholm, trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt. Avslutningen i Åtvidaberg, på lördag, blir Christian Järdlers sista match i klubben, i alla fall på ett bra tag.
– Jag ringde Ingvar Johansson, vice ordförande i styrelsen, för ett par veckor sedan och meddelade mitt beslut. Jag känner att jag inte har den rätta motivationen att stanna kvar i ÄFF.
Nästa klubb att ta del av Järdlers tjänster ser ut att bli Halmstad, där han avslutade spelarkarriären. Järdler själv är ytterst förtegen när uppgiften kommer på tal.
– Min målsättning är att få en roll där jag kan fortsätta jobba med så bra spelare som möjligt. Så får vi se vad som händer.
Vi skrev om Christian Järdlers funderingar redan häromdagen och även om han i den artikeln höll inne med sitt beslut var signalerna tydliga. Nu når vi honom under en tränarkurs uppe på Bosön, och Christian erkänner på nytt att den turbulenta säsongen tagit på krafterna.
– Det är alltid oerhört tufft när man inte får resultaten med sig. Samtidigt har det ju varit så mycket annat, utanför själva fotbollen, som gjort mitt arbete extra svårt. I det läget känns det bättre att sluta här, jag har inte det rätta engagemanget för att börja om med ÄFF.
Christian Järdler, själv fostrad i Ängelholm, tränade klubbens U19-lag när han förra sommaren ersatte sparkade Joakim Persson i A-laget. Succén blev total, när ÄFF mot alla odds lyckades rädda kontraktet, och trots årets jumboplats finns det ingen anledning att hänga ut tränaren.
– Det är klart att jag känner ett ansvar för resultaten. Men jag har verkligen gjort vad jag kunnat, med tanke på de förutsättningar vi fått, och tillsammans med spelarna kan vi gå ur det här med huvudet högt.
Christian Järdler har trots allt gjort sig ett namn under sin tid som huvudansvarig i superettan och han rankas som ett av de mest intressanta framtidsnamnen i svensk fotboll.
– Klubbar har hört av sig, jag har fått några samtal, men mer vill jag inte säga just nu. Fast det är ju klart att jag vill fortsätta som tränare på den här nivån, jag älskar att jobba med ambitiösa och duktiga spelare.
David Roufpanah och tränare Christian Järdler.Bild: MATHILDA AHLBERG
Med Christian Järdlers avhopp är det redan nu klart att åtminstone två av årets tre A-lagstränare lämnar klubben. Magnus Arvidsson gjorde klart med nerflyttade division 4-laget Vejby för drygt två månader sedan, men David Roufpanah är fortfarande osäker på sin framtid.
– Ingenting är klart, men vi har snackat lite löst och jag är jätteöppen för att stanna i ÄFF, säger David.
Den 29-årige Malmögrabben, som numera bor i Helsingborg och kom till ÄFF i vintras efter ett jobb som U19-tränare i Syrianska, håller med om att det varit en jobbig tid i Ängelholm.
– Det har varit frustrerande på många sätt. Nu hänger ju mycket på vilka signaler som ges de närmaste veckorna
Gå till toppen