Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spelmarknaden ökar stadigt

Spelmarknaden i Sverige fortsätter att växa. Arkivbild.Bild: JESSICA GOW / TT
Spelmarknaden i Sverige fortsätter att växa och under årets tre första kvartal ökade den med fem procent. Totalt omsatte de reglerade spelaktörerna drygt 12 miljarder kronor under samma period, enligt lotteriinspektionen.
Störst på marknaden är Svenska spel som omsatte cirka 6,5 miljarder, vilket motsvarar 40 procent av hela marknaden. Därefter kommer ATG som ökade sin omsättning med fem procent, till 2,9 miljarder kronor.
– Att spelmarknaden växer är ju något vi sett under hela året. Specifikt för i år är att det varit flera stora sportevenemang som EM och OS, det drar ofta upp spelandet, säger Joel Kitti-Junros, analytiker på Lotteriinspektionen.
Samtidigt fortsätter aktörer utan svenskt tillstånd att ta marknadsandelar och beräknas ha ökat sin omsättning med 16 procent.
– Vi lever ju i en digital värld och det påverkar även spelandet. De aktörerna har andra typer av produkter som nätcasino, nätpoker och nätbingo, säger Joel Kitti-Junros.
Gå till toppen