Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”De har lurat mig något fruktansvärt”

Näste man i BoIS att skickas ut: lagkaptenen Mikael Dahlgren. – De har lurat mig något fruktansvärt, jag är så grymt förbannad, arg och ledsen över den här situationen.

Agim Sopi har gett beskedet till lagkaptenen Mikael Dahlgren att hans tid i BoIS är slut.
Vad är det som händer i BoIS?
Näste man ut är lagkaptenen Mikael Dahlgren och han skräder inte orden över hur han behandlats.
– Jag har haft en dialog med Agim Sopi (huvudtränare) i flera månader och han har sagt att jag är en av de viktigaste spelarna, och senast i torsdags hade jag ett möte med honom och styrelsen och då sa Agim till mig, öga mot öga, att jag var en av de viktigaste spelarna att skriva på, säger Mikael Dahlgren som har ett utgående kontrakt.
I dag (torsdag) var det nytt möte.
– Jag förväntade mig att få ett kontraktsförslag och jag var dunderinställd på att komma till en lösning. När Agim och Munck (ordföranden) och Condrup (vice ordföranden) berättade att jag inte skulle få nytt kontrakt blev jag chockad. De sa "vi vill inte ha dig kvar, vi ska satsa på yngre spelare". Jag fick en käftsmäll. Jag har aldrig blivit så lurad.
– Nu kör Condrup sitt race, och vår ordförande bara hakar på. Agim vet jag inte varför han har lurat mig så här. Jag har haft ett år med honom där jag har varit lagkapten och vi har haft en helt fantastisk relation, han är den störste boven gentemot mig, säger Mikael Dahlgren.
Agim Sopi bemöter den stenhårda salvan.
– Ja, han har varit en av de viktigaste spelarna i år, men nu är det nästa år vi snackar om och jag vill tänka mer långsiktigt. Vi vet hans ålder också och någon gång ska man göra en föryngring. Vi har en ersättare i den positionen, jag vill ge chansen till Dennis Olofsson som högerback.
Angående ärligheten:
– Det är därför jag ville vara där i dag för att han skulle höra det från mig. Det är helt mitt beslut. Jag har inte lovat honom någonting. Jag har analyserat och funderat de senaste dagarna och nu vill jag göra det så här.
Mikael Dahlgren:
– Att han på tre, fyra dagar säger att han ska satsa på yngre när han i flera månader sagt att jag är en av de viktigaste spelarna – det köper jag inte. Min ålder har de vetat om hela året. Kommer det som något nytt att jag fyller 33 nästa sommar? För en vecka sen var det inget med ålder, då skulle jag få förlängt.
Den 32-årige högerbacken Mikael Dahlgren är född i Landskrona och kom tillbaka till BoIS från ÄFF för två år sen.
– Jag föddes med svartvitt hjärta, nu sparkar de ut mig. För fansen och sponsorerna hoppas jag att man får reda på sanningen hur det ligger till i den här klubben.
– Förra året avgick Linus Malmqvist. Varför? Han hade ett enormt BoIS-hjärta. I måndags avgick Hjelte och "Linkan" (Bernt Lindgren). Varför? Vi ville ha kvar Billy. Han sparkade de ut. Hur kan det få gå till så här? Det är för mig helt obegripligt.
Är det det värsta du har varit med om?
– Ja, jag har förstått att fotbollsvärlden är smutsig, men man måste vara rakryggad. Hade de bara sagt det i somras hade jag fått köpa det, men inte på det här sättet. Jag har fru och barn och står nu utan lön om två veckor. För mig är det ett svek, säger Mikael Dahlgren.
Agim Sopi:
– Säsongen har precis avslutats och det är fyra, fem månader kvar till nästa. Tror du inte att man kan hitta något nytt lag? Det är nu man testar spelare.
BoIS hade länge häng på både direktuppflyttning och kvalspel upp till superettan, men slutade trea i division 1 södra.
– Det är otroligt att BoIS ställer till det här kaoset. Något skumt är det i en klubb när man kan göra så här mot människor. Många killar har ringt mig och är ledsna och undrar vad som kan hända dem. Det här kan ställa till det för BoIS mer än de anar, säger Mikael Dahlgren.
Gå till toppen