Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flera slåss om Vens prästgård

En handfull spekulanter är sugna på att ta över Prästgården på Ven. Men försäljningen är inte slutgiltigt klubbad av Landskrona församling.

Prästgården, fotograferad av församlingens Hjördis Thelander.
– Jag kan inte säga vilka som vill köpa, men det rör sig om en handfull intresserade, säger Peter Grims, som förvaltar församlingens fastigheter.
När kyrkan säljer fast egendom sker det normalt genom budgivning.
Redan i somras skrev vi om att församlingen funderade på att sälja prästgården som inte passar så bra till verksamheten. Och den är svår att använda för den som inte kan gå i trappor.
Kyrkofullmäktige har redan sagt ja till försäljning. I veckan tar arbetsutskottet ställning till hur den ska genomföras och i början av december säger kyrkorådet sista ordet i frågan.
Innan alla sagt sitt kan Peter Grims inte agera. Men att marknaden är intresserad gör förstås hans jobb lättare när, och om, församlingen väljer att sälja prästgården.
Församlingens mål är att riva en kyrkogårdsbyggnad vid S:t Ibb och bygga nytt för flera ändamål, bland annat personalutrymmen och maskingarage.
– Just nu förbereder vi ansökningar om bygglov från kommunen och tillstånd från länsstyrelsen för att bygga på den marken, säger Peter Grims.
Om församlingen bestämmer sig för att sälja prästgården så lär affären genomföras tidigast efter årsskiftet och något nybygge påbörjas inte före sommaren, tror Peter Grims.
Gå till toppen