Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Håret på ryggen försvann inte – får pengarna tillbaka

En man från Helsingborg har varit med om en hårresande historia. Efter att ha genomfört en "permanent hårborttagning", växte håret på ryggen ut igen efter sex månader. Nu har Allmänna reklamationsnämnden beslutat att mannen ska få pengarna tillbaka.

En man från Helsingborg fick inte valuta för pengarna när hans rygghår skulle tas bort med laser. Ja, vi vet att mannen på bilden vaxar magen och inte ryggen, och att det inte är en laserbehandling. Men det är hår som (tillfälligt) försvinner, åtminstone. Foto: Lise Åserud / Arkiv
I april förra året stegade en man från Helsingborg in på Salong S-Curve i Malmö. Han hade via Groupon köpt en permanent hårborttagningsbehandling med laser, som skulle genomföras under sex separata behandlingar.
Företaget utlovade att behandlingen fungerade för "alla människor" och att det var just en "permanent hårborttagning". Men behandlingen, som skulle ta 30 minuter vid varje tillfälle, tog istället bara 15 minuter. Mannen genomförde alla sex behandlingarna, men ett halvår senare hade allt hår på ryggen växt ut igen. Han krävde då att få pengarna tillbaka, totalt 2799 kronor.
Salong S-Curve motsatte sig kravet och hävdade att de utfört behandlingarna på rätt sätt. De ansåg också att det var Groupon som borde reklamera tjänsten, och inte salongen själv. Allmänna reklamationsnämnden håller dock inte med om detta – Groupon anses bara vara en förmedlare av tjänsten, och salongen utlovar verkligen en "permanent hårborttagning". Det är också bevisat att mannen genomgått samtliga sex behandlingar.
Eftersom mannen inte fått det resultat som utlovas i marknadsföringen av tjänsten, och Salong S-Curve inte har erbjudit sig att avhjälpa felet, så ska företaget betala tillbaka kostnaden för behandlingarna.
Gå till toppen