Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre tunga pjäser avstod HIF-träningen

Mikael Dahlberg, Peter Larsson och Andreas Landgren tränade i gymmet när resten av laget förberedde sig på Olympias A-plan. Allt för att få trion spelbar i kvalet.

Andreas Landgren, Peter Larsson och Mikael Dahlberg
Det var HIF:s kanske mest rutinerade trio som lös med sin frånvaro på träningen på ett grått och regntungt Olympia under tisdagen.
Mikael Dahlberg, Peter Larsson och Andreas Landgren tränade inne på gymmet efter olika symptom, men av samma anledning.
– Det är många småskavanker och det har varit en lång säsong. Nu handlar det egentligen bara om att hålla allt i schack så att de kan fixa de här två matcherna och hålla oss kvar, säger HIF:s sjukgymnast Roem Muftee.
Mikael Dahlberg har fått stora delar av säsongen förstörd av skador. Under hösten har han haft flera komplikationer med ett knä.
– Vi avlastar honom i form. Han har haft fortsatt problem med sitt knä och har matchats ganska hårt. Det är en form av restitution (återhämtning) för hans knä samtidigt som vi håller hans kondition uppe i gymmet, säger Roem Muftee.
För högerbacken Andreas Landgren har hans återkomst till HIF kantats av skador. I år fick han vänta med sitt första allsvenska framträdande till precis innan EM-uppehållet. Då var det en fot som satte stopp. Nu är det en magmuskel som ställer till det.
– Han har haft problem med det under hösten. Magmuskelproblem är ofta något som tar längre tid och kräver längre vila för att återhämta sig från det helt. Vi har lyckats få ner symptomen, men efter match har han känt av det. Tanken är att han ska rehabilitera ordentligt efter säsongen.
Peter Larsson fick en smäll i ryggen under söndagens träning och tränade därför på egen hand. Lagkaptenen har haft problem med sin rygg under karriären, men sjukgymnast Roem Muftee förklarar att det inte hänger ihop.
– Det stämmer att han haft det, men det här är inte samma sak.
Om inget oförutsett händer ska trion klara av ytterligare två matcher av den långa säsongen.
– Det stämmer bra. Det gäller att ha spelarna så fräscha som möjligt och riskera så lite som möjligt i det här läget.
Gå till toppen