Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andreas Landgren: "Det kommer bli två finaler som vi spelar"

Andreas Landgren stod över tisdagens träning, och klev av under onsdagen efter uppvärmningen. Men HIF-fansen behöver inte oroa sig. – Jag är 100 procent redo, säger högerbacken.

Andreas Landgren.
Under torsdagen drar den första ronden av två igång mellan Halmstads BK och Helsingborgs IF i kampen om en allsvensk plats 2017. Mycket står på spel, vilket även högerbacken Andreas Landgren vittnar om.
– Det kommer bli två finaler som vi spelar. Jag tycker vi går in i matcherna med en positiv känsla efter våra två senaste vinster. Det är det vi måste ta med oss in här.
Trots en säsong kantad av dåliga resultat och negativitet, samt med två nervsprakande matcher runt hörnet, menar Landgren att stämningen är god i truppen.
– Det är klart att det är, som du säger, två tuffa matcher som väntar men stämningen har varit på topp hela året - sett till laget och gruppen. Och det är den känslan vi måste rida vidare på.
Allsvenskan tog slut 6 november. Nu har ett drygt tio dagars långt uppehåll passerat.
– Vi visste om att det skulle bli ett längre uppehåll så det har man hela tiden anpassat sig efter. Vi har haft lite småskavanker och sådant som har kunnat rättas till på de här tio dagarna så det har nog gjort oss gott - att kunna samla krafterna igen, säger Landgren.
Vad förväntar du dig för matchbild?
– Det kommer att vara en lite sämre plan däruppe, vilket gör att det säkert kommer bli många kampmoment. Det kommer handla om att vinna många av 50/50-duellerna. Sedan kommer det laget som vill mest få ett bra resultat med sig till söndag.
Du stod över tisdagens träning och klev av efter onsdagens uppvärmning. Hur är Andreas Landgrens status i nuläget?
– Det har varit planerat sedan någon dag tillbaka att de här två träningarna skulle vara lite lugnare för min del, då jag haft ett litet bekymmer med en magmuskel sedan förra veckan. Nu kommer det två matcher på torsdag kväll och söndag lunch - nästan - där vi vet att det kommer bli tufft. Så det här är mer för att gå in i de här fyra dagarna som det blir, och vara 110 procent klar.
Ser du dig själv i startelvan på Örjans Vall?
– Ja, det gör jag. Det är ju såklart ett lag som ska tas ut av en tränare här också, men...
Du är redo för spel?
– Ja, jag är 100 procent redo, säger Landgren.
Gå till toppen