Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Resultaten talar för HIF– fördel att komma uppifrån

Imorgon spelas den första matchen av två i kvalet för ett allsvenskt kontrakt. Kommer Helsingborgs IF att klara sig kvar eller kommer Halmstad BK att ta sig upp? Svårt att veta, men de tidigare resultaten talar till Helsingborgs fördel.

Helsingborgs IF klarade kvalplatsen – nu väntar nästa utmaning. Halmstad BK i två möten, det första imorgon på bortaplan och det andra hemma den 20 november.
Tidigare allsvenska kval talar för fördel Helsingborg. Av de åtta senaste kvalen så är det laget från allsvenskan som hållit sig kvar – endast två lag har förlorat sitt allsvenska kontrakt genom ett kval.
2015 - Falkenberg kvar i allsvenskan
Falkenberg jublar efter fotbollsmatchen och kval till allsvenskan mellan Falkenberg och Sirius.Bild: ROBERT BOMAN
Falkenbergs FF kvalade för att hålla sig kvar i allsvenskan och Sirius för att ta sig upp. det första mötet slutade 2-2. Returmötet i Falkenberg, 1-1 – Falkenberg höll sig alltså kvar i allsvenskt spel.
2014- Gefle kvar i allsvenskan
Gefles Johan Bertilsson, Jens Portin och Marcus Hansson jublar efter fotbollsmatchen i kvalet till Allsvenskan mellan Gefle och Ljungskile.Bild: SIMON HASTEGRD
Gefle gick trögt i allsvenskan det här året och fick möta Ljungkile från superettan. Första matchen vann Gefle med 3-1. Andra matchen slutade även den med seger för Gefle – som höll sig kvar i allsvenskan det året.
2013 - Halmstad kvar i allsvenskan
HBK:s tränare Jens Gustafsson jublar efter tat kontraktet säkrats.Bild: NILS JAKOBSSON
GIF Sundsvall och Halmstad BK gjorde upp i det här kvalet. Första mötet, i Sundsvall slutade 1-1. Returmatchen i Halmstad slutade 2-1. Med de resultaten behöll Halmstad sin allsvenska plats.
2012 - GIF Sundsvall ur allsvenskan
Sundsvall- spelare deppar efter att förlusten mot Halmstad.Bild: PETTER ARVIDSON
Kval mellan Hamlstad BK och GIF Sundsvall. Matcherna slutade 3-0 och 3-4. Halmstad tog sig upp från superettan.
2011- Syrianska kvar i allsvenskan
Syrianskas Abgar Barsom, Syrianska, hålls upp av fansen och jublar efter 3-1-vinsten som innebar att Syrianska höll sig kvar i Allsvenskan.Bild: JOEL MARKLUND
Det här året stod den allsvenska platsen mellan Ängelholm och Syrianska. Totalt 3-4 (2-1 och 3-1). Och Syrianka klarade sig kvar i allsvenskan.
2010 - Gefle kvar i allsvenskan
Gefle vann det andra mötet med 2-0. Matchvinnare Hjalmar Öhagen.Bild: BJ…RN TILLY
Allsvenskt kval mellan Sundsvall från superettan och Gefle från allsvenskan. 0-3 (0-1 och 0-2) efter två matcher och Gefle försvarade sin allsvenska plats.
2009 - Djurgården kvar i allsvenskan
Kval till allsvenskan, Djurgården hängde kvar.Bild: JOEL MARKLUND
Superettalaget Assyriska mötte allsvenska Djurgården. Djurgården klarade kontraktet med resultaten 2-3 (2-0 och 3-0).
2008- Ljungkile ur allsvenskan
Ljungkilespelare deppar efter förlust mot Brommapojkarna.Bild: NILS JAKOBSSON
Brommapojkarna tog sig upp från superettan det här året. Efter att man spelat 1-1 och 0-0 mot Ljungkile.
Gå till toppen