Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF ur allsvenskan

HIF tappade ledning till förlust – superettan nästa

HIF tog ledningen i kvalreturen mot Halmstad, men släppte in två snabba mål och förlorade. Förlust med 2–3 sammanlagt och spel i superettan 2017.

HIF åker ur allsvenskan. Efter 1–2 mot Halmstad är rödblått nere i "division två" för första gången sedan 1992.
Jordan Larsson kunde blivit HIF:s kvalhjälte när han gjorde 1–0. Det blev inte så. Den store hjälten är istället dansk, heter Marcus Mathiesen och spelar för Halmstad. Först kvitterade han på en klantig straff med tre minuter kvar. Sedan vände han bort Johan Mårtensson och dunkade in 1–2 på övertid.
– Att vinna på det här sättet. Det är sinnessjukt. Jag visste inte ens att jag skulle slå straffen. Det betyder allt för staden och klubben, säger Halmstads matchhjälte Marcus Mathiesen till TV12.
Det märktes att Halmstad behövde vinna den här matchen. Precis som i torsdags var det hallänningarna som började bäst. Visserligen hade HIF en tidig hörna, men i anfallet efter var man beredd att anteckna 0–1. Norske Alexander Ruud Tveters nick smet dock precis utanför stolpen.
HIF:s första chans kom när Anton Wede hittade Jordan Larsson. Jordans skott blev dock inte särskilt farligt. Även Wede hade ett bra läge som Stojan Lukic o HBK-målet räddade.Surprise var pigg och ställde ofta till problem för gästerna, men det sista saknades. Hemmalagets bästa chans kom istället när Jordan Larsson träffade ribban. Jordan hade ett bra läge till, men då bröt Halmstadförvaret i sista stund.
Andra halvlek började med en jättechans för HIF när Anton Wede drev upp bollen på vänsterkanten. Jordan Larsson han inte fram på inspelet.
I anfallet efter skapade Halmstad en bra chans genom Sead Haksabanovic, men skottet täcktes till hörna. Minuterna senare fick Haksabanovic ett nytt läge. Han fick bra träff, men Pyzdrowski boxade den till hörna.
En ännu större chans kom när Haksabanovic hittade fram till Fredrik Olsson. Matt Pyzdrowski svarade för sin svettigaste räddning så långt. Halmstad skulle även haft en straff när danske mittbacken Frederik Helstrup tog med handen. Domaren Stefan Johannesson friade.
Sead Haksabanovic låg bakom det mesta för ett Halmstad som tog över matchen ju längre halvleken gick. Om det var en del av HIF:s taktik är oklart. Det är lite tidigt att börja spela på resultatet med nästan en halvlek kvar. Hemmalaget lyckades dock lyfta upp spelet. Halmstad försökte, men efter straffsituationen blev det aldrig riktigt farligt framför HIF-målet.
Sen kom den osannolika vändningen. HIF tog ledningen, men en dansk mittback flyttade segerfesten norr om Hallansåsen.
 
Gå till toppen