Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Elfel kan ha orsakat villabrand på Ven

Ett elfel eller skorstensbrand. Det kan vara orsaken till att en villa på Ven förstördes vid en brand natten mot torsdag.

Klockan 02 på natten ringde en granne till SOS alarm, han såg hur det slog ut lågor genom taket på villan på Landsvägen.
Räddningstjänsten från Landskrona tog båten ut till ön. Men även den lokala brandstyrkan på Ven larmades till platsen.
– När öns frivilligbrandkår kom till platsen var det fyra-fem meter höga lågor som slog genom taket, men de lyckades riktigt bra med sitt arbete och hade fått ner branden rejält när vi kom dit, säger räddningsledaren Kenneth Olofsson vid räddningstjänsten i Landskrona.
Strax efter fyra på natten så började räddningstjänsten avveckla sig från ön. Branden var under kontroll och det som återstod var eftersläckning, restvärdesarbete och övervakning av huset. Branden har börjat på andra våningen i 1,5-planshuset som var tomt när det började brinna.
– Huset har fått omfattande brand- och vattenskador. Det är troligen elfel eller skorstensbrand som är orsaken, säger polisens presstalesperson Kim Hild.
Polisen var inte på platsen. Med utgångspunkt från räddningstjänstens uppgifter har det upprättats en anmälan, utan misstanke om brott.
Gå till toppen