Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Här minglas med vinglas

Vi kulturminglade lite på torsdagkvällen. Här avslöjade en namnkunnig författare hur man blir en del av Landskronas kulturelit.

Under kulturnämndens kulturmingel på torsdagkvällen skulle namnen på Landskrona stads kulturstipendiater 2016 bli offentliga.
Men i väntan på det var teaterfoajén fylld av såväl tidigare stipendiater genom åren — till exempel konstnären Lennart Larsson, stipendiat 1982 — som aspirerande.
Felicia Selmer, författaren Jonas Bergh och Janina Folke på kulturminglet. Han berättade Harlekins histora, samt avslöjade hur man blir en del av kultureliten.Bild: Britt-Mari Olsson
– Hur blir man en del av kultureliten?
Frågan gick till författaren Jonas Bergh, kulturstipendiat 2003. Det var Felicia Selmer och Janina Folke som undrade, och fick svar:
– Steg ett är att man känner Håkan Persson (på kulturstöd).
– Och sedan får man leverera lite, sa Jonas Bergh, och hänvisade till sina nio böcker om Landskrona.
Kulturnämndens årliga kulturmingel beskrivs som "en av årets höjdpunkter för Landskronas kulturliv med plats för nätverkande och inspirerande föredrag", med kulturaktiva i Landskronatrakten inbjudna.
På programmet fanns bland annat organisationspsykologen Samuel West, som pratat om "den kreativa staden", samt information från Region Skåne om olika stödformer.
De är överens om att kulturminglet är en chans att träffa folk man inte träffar annars: Anneli Sandell, Lena Bergkvist (kulturstipendiat 2012), Dennis Westerberg och Ann Gomér, (kulturstipendiat ifjol).Bild: Britt-Mari Olsson
Maja Thedéen, Felicia Rosell och Casandra Roslund från Albin folkhögskolas skrivarlinje, första gången på kulturminglet: "Vi kommer att bidra med något under kvällen", berättar de.Bild: Britt-Mari Olsson
Sebastian Sanchez Riveros, integrationssamordnare på Fritid och kultur, kulturminglade med konstnärerna Farah Ali och Eyad Khalili, som han arbetar med.Bild: Britt-Mari Olsson
Mingel på Landskrona teater i väntan på utdelningen av Landskrona stads kulturstipendium.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen