Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klockan som visar tidens historia

Kyrkklockan vid Ängelholms kyrka på Stortorget ger eleverna vid Munka folkhögskola en ny syn på tiden och historien.

En grupp elever som går konstlinjen eller fotoutbildningen på Munka folkhögskola fick i uppgift att ta reda på så mycket som möjligt om kyrkklockan och sedan fixa en utställning om den på Gamla rådhuset.
Jon Dahlström, Isa Robertini, Rebecca Möller, Emmie Jansson, Ann-Sofie Anlus, Lovisa Ljungberg och Mattias Fritz Linus Carlson ställer ut på Gamla Rådhuset med kykklockan som utgångspunkt.Bild: Niklas Gustavsson
– Vi var uppe i tornet i ungefär en timme för att samla olika intryck med bland annat ljud och ljus, säger Isa Robertini, som går andra året på konstutbildningen.
Hon tyckte tid uppe i tornet var spännande.
– Man kände verkligen att allt var gammalt. Det var lite kallt eftersom det drog genom väggarna och sedan knirrade det när man gick på det gamla trägolvet. Så det var en hel del ljud längst upp, säger Isa Robertini.
Dessutom berättar hon att tidigare besökare ristat in sina namn i träet.
– Det var konfirmander som säkert busat lite och skrivit in sina namn, förklarar hon.
Eleverna fick efter besöket en vecka på sig att på något sätt dokumentera sina upplevelser i en utställning.
Med tanke på hur många uttryckssätt och uttrycksformer som finns med på utställningen så skilde sig säkert upplevelserna mycket åt.
– Det var inte bara en rolig och intressant upplevelse att komma upp och studera tornet. Att få ordna en utställning har också varit väldigt lärorikt, säger Isa Robertini.
Vernissage för utställningen är fredagen den 25 november kl 17-19.
Sedan pågår utställningen till och med lördagen den 3 december. Den är öppen vardagar klockan 12-17 och lördag klockan 11-14.
Gå till toppen