Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Så går arbetet med HIF-truppen

Spelare måste lämna innan nya kan plockas in. Målsättningen är att ha 21 kontrakterade spelare. – Diskussionerna som pågår är svåra, och vi är i början av dem. Men det går framåt, tycker HIF-tränaren Peo Ljung.

Innan HIF-truppen 2017 kan börja ta form ordentligt behöver sportsligt ansvarig ta fler svåra beslut.
Spelarna har dragit på semester. För HIF:s nya tränarduo Peo Ljung och Christoffer Andersson avlöser de intensiva arbetsdagarna varandra.
– Vår tanke denna vecka har varit att lägga fram en skiss som motsvarar klubbens nya bild av kostnaderna. Där tycker jag vi ligger i linje med anpassningen vi har att utgå ifrån, säger Peo Ljung.
I den ambitionen ingår att ha en trupp med 19 utespelare samt två målvakter. Dock kan antalet justeras.
– Kan vi nå dit är det bra, men var vi landar återstår att se. Vi befinner oss mitt i ett stålbad och måste ha med oss det perspektivet hela tiden.
Anfallsstjärnan Jordan Larsson kopplas ihop med Feyenoord. Peo Ljung konstaterar att från HIF:s sida vill man gå varsamt fram i samtalen kring talangens framtid i klubben.
– Han är i en fas i karriären där det finns intresse från andra klubbar. Jag har en dialog med Jordan men den handlar mest om att han ska må bra, säger Peo Ljung.
Tre spelarkontrakt löper ut. Klart står att Lalawélé Atakora och Jesper Björkman har gjort sitt i HIF. Däremot finns önskemål från klubbens sida om ett fortsatt samarbetet med anfallaren Mikael Dahlberg.
– Vi har en pågående dialog med Dahlberg utan att det kommit till kontraktsförhandlingar. Innan vi har helhetsbilden klar för oss är det något av ett stillestånd.
Tränare Ljung är öppen och rak med att spelare måste lämna innan det kan komma in nytt blod i truppen.
– Så ser det ut i dagsläget. Där har konkurrenterna, som till exempel de andra allsvenska klubbarna Falkenberg och Gefle, haft ett försprång. I och med kvalet tappade vi ytterligare tid. Men vi gör det bästa av situationen.
Anfallaren Erik Pärsson lämnar Landskrona BoIS, är han aktuell?
– Han är från närområdet så honom har vi koll på, konstaterar Peo Ljung.
Enligt HIF:s hemsida består truppen i dagsläget av 24 spelare med kontrakt. Den liksom staben runt laget måste bantas för att gå in under det nya lönetaket.
– Vi har fler tuffa beslut framför oss.
Gå till toppen