Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samtliga värphöns hos Aniagra avlivade

Nu har alla fåglar i den influensasmittade värphönsbesättningen utanför Helsingborg avlivats. Värphönsen på bilden är fotograferade vid ett annat tillfälle. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Nu har alla fåglar i den influensasmittade värphönsbesättningen utanför Helsingborg avlivats. Sedan tidigare står det klart att det är H5N8, som är ofarligt för människor, som drabbat gården.
– De sista djuren avlivades igår, säger Magnus Jeremiasson, veterinär, till HD.
Fågelinfluensan har drabbat en gård i Mörarp.35000 höns har isolerats sedan smitta bekräftats och vd Anders Lindberg är bekymrad.Bild: Mats Roslund
– Vi arbetar nu med att ta ut de döda fåglarna ur stallarna. Sedan fortsätter saneringsarbetet i några veckor, säger Thomas Svensson, insatschef på Jordbruksverket, till TT.
I nuläget finns inga nya kända svenska fall av H5N8, enligt Svensson. Men det råder fortsatt förhöjd risk för fler fall i Sverige.
Fågelinfluensan har drabbat en gård i Mörarp.35000 höns har isolerats sedan smitta bekräftats och vd Anders Lindberg är bekymrad.Bild: Mats Roslund
De avlivade fåglarna läggs nu i förseglade containrar och körs till Karlskoga för förbränning. Besättningen bestod av omkring 210 000 värphöns.
Gå till toppen